Albert Heijn bezorgt nu zelfs in je huis als je er niet bent

AH doet boodschappen
Wees gerust, de sleutel hoeft niet onder de mat.

Albert Heijn houdt tot december een proef om de boodschappen ook thuis te bezorgen, zelfs tot in de koelkast, als er niemand thuis is. Dit doet de grootgrutter in combinatie met slimme slotenmaker Nuki. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig.

Je haalt jouw beste klusskills tevoorschijn en vervangt jouw gewone slot voor het slimme videodeurbelslot van Nuki. Als dat gelukt is bestel je moe maar voldaan jouw boodschappen online. Je kiest wanneer jij ze wilt laten bezorgen, of je nu thuis bent of niet. Vervolgens komt de AH-bezorger op de afgesproken tijd voorrijden en belt aan. Jij bent er natuurlijk niet, dus je ziet via de slimme videodeurbel van Nuki op jouw app wie er voor de deur staat. Als je zeker weet dat de vrolijke bezorger ook daadwerkelijk van Albert Heijn is en geen inbreker die langs de verkleedkist is gelopen, kun je de deur op afstand ontgrendelen. De bezorger zet de boodschappen binnen en de spullen die koud moeten blijven even in de koelkast. Vervolgens kom je thuis en hoef je alleen nog op te ruimen.

Albert Heijn geeft aan dat zij eerder deze zomer al een kleine proef heeft gedaan. Het succes van die proef heeft tot deze vervolgtest geleid. In de regio Alkmaar test men sinds oktober deze manier van bezorgen. Men geeft toe dat het voor deelnemer even wennen is om de bezorger binnen te laten als er niemand thuis is. Nuki geeft aan dat uit haar onderzoek blijkt dat zo’n 15% van de klanten er nu voor open staat. Net als alle cijfers over online shoppen zal dit cijfer vast ook stijgen. Deze proef is vooral bedoeld om gebruikservaringen van klanten en bezorgers te delen en zo te zien of men hiermee verder gaat.

[gv data=”u_X999GNepE”][/gv]

Overigens is Albert Heijn niet de eerste die op deze manier wil werken. Amazon ging hen in Amerika voor. Ook in Nederland zal Albert Heijn niet de enige zijn die systeem gaan gebruiken. Zij voerden de proef namelijk met andere, nog onbekende, partijen uit.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *