Alcatel komt met 3 goedkope 4G smartphones

Auteur: , Geen reacties
Idol 2

Natuurlijk is het leuk om te kwijlen over de nieuwste iPhone of Samsung Galaxy S5, maar soms is je budget daar gewoon niet toereikend voor. Gelukkig komt Alcatel nu met 3 vriendelijk geprijsde smartphones die ook het 4G-netwerk op kunnen.

De grootste van het drietal heet de Idol 2. Deze heeft een 5 inch scherm, en de 4,5 inch versie heet de Idol 2 Mini. Ook heeft Alcatel gezegd dat ze met een hele kleine smartphone komen met een 2,8 inch schermpje, de OneTouch Pop Fit, waarbij een armbandaccessoire standaard meegeleverd wordt.

De twee Idols draaien op een resolutie van 1280×720 voor de 5 inch versie en 960×540 voor de kleinere variant. Onderhuids zijn de verschillen kleiner, beide toestellen hebben een niet nader gespecifieerde 1,2GHz-quadcore-soc en software die gebaseerd is op Android 4.3. Gelukkig belooft Alcatel met een update naar KitKat te komen.

Op fotografisch gebied beschikken de twee nieuwe smartphones over een 8-megapixelcamera. Aan de voorkant bevindt zich nog een 2-megapixelcamera voor alle selfies. De Idol 2 wordt verkocht voor 199 euro of 249 euro, afhankelijk van of je het 4G-netwerk op wilt. Voor de Mini moet er respectievelijk 169 en 209 euro worden neergeteld.

De Benjamin van het stel, de Alcatel OneTouch Pop fit heeft een opvallend lage resolutie van 320×240 pixels. Het budgetmodel, dat dat de jouwe kan zijn vanaf 89 euro, beschikt over een 1GHz-dualcore-soc van MediaTek en 512MB RAM. De opslag bedraagt 16GB of 32GB afhankelijk van de gekozen configuratie.

Al deze toestellen moeten zo ongeveer dit voorjaar uitkomen, waarbij het nog onbekend is of de prijsvechters naar Nederland komen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).