Alcatel komt met een ronde smartwatch voor een meier

Alcatel komt met een ronde smartwatch voor een meier
Een beetje smartwatch zit al gauw tegen de 250 á 300 euro. Alcatel meent dat het goedkoper kan en presenteert op de de CES een smartwatch van 100 euro.

De catch: het apparaatje draait niét op Android Wear. Welk besturingssysteem wel wordt gebruikt is nog niet helemaal duidelijk. Desondanks beschikt het horloge, dat heel origineel ‘Watch’ heet, over een hartslagmeter en kan het notificaties van Android-telefoons doorgeven. Ook kan ‘ie fungeren als een sluiterknop voor de camera van je telefoon.

Opmerkelijker is dat het horloge een rond scherm heeft, net als de Moto 360. Hoewel het scherm een dikke rand heeft die niet wordt gebruikt, is dit toch een opmerkelijke prestatie voor een smartwatch die volgens Engadget voor 99 euro in de winkels komt te liggen.

Nog geen reacties

  1. Ben benieuwd naar ‘real-life’ foto’s (kan meevallen, maar denk a.d.h.v. de renders dat het niet iets heel moois gaat worden). Vind het toch apart dat ze de hartslagmonitor hebben laten zitten. Iets wat in mijn ogen juist een functie is die je niet snel zult missen op een ‘budget’smartwatch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *