Alexa praat straks als deze bad ass tegen je

Motherfucker
Say what again!

Dat stemassistenten ook de stem van beroemdheden aangemeten krijgen is niets nieuws meer, dat deed Google vorig jaar al. Maar waar een boterzachte stem als John Legend misschien nog een beetje binnen het kader van een stemassistent past, is deze motherf**ker misschien wel de laatste die je als Alexa-vervanger zou verwachten.

Samuel L. Jackson wordt de stem van Alexa als je dat wilt. Dat maakt Amazon bekend tijdens Amazon’s 2019 hardware event (via: Engadget). De Amerikaanse acteur, bekend van onder andere Pulp Fiction, een aantal Marvel-films én natuurlijk Snakes on a Plane, zal de stem in tegenstelling tot bij Google niet zelf inspreken.

De stem van Jackson wordt door Amazon’s ‘neural text to speech technology’ (Neural TTS) nagebootst op basis van allerlei bestaand materiaal. In theorie kun je dus het onderstaande gesprek tussen Jules en Brett herbeleven, maar Alexa kan ook allerlei ‘nieuwe’ dingen tegen je zeggen.

[gv data=”Y6YBKdmOlM8″][/gv]

De slimme assistent moet bijvoorbeeld grappen kunnen vertellen, planningen maken en het weer kunnen voorspellen. Misschien kan hij zelfs zeggen dat hij helemaal klaar is met al die slangen op het vliegtuig? En voor de tere zieltjes onder ons die zich niet zo kunnen vinden in Jackson’s veelal ‘expliciete’ taalgebruik is er de optie om een nette, familie-vriendelijke versie te gebruiken.

Jackson’s stem zal bij introductie tijdelijk $0,99 kosten en de functie zal in 2020 lanceren. Er zouden volgens Amazon nog meer celebrities naar Alexa komen, maar wie we dan mogen verwachten is nog niet bekend. Ook is de uiteindelijke prijs (die vermoedelijk per celebrity zal zijn) nog niet bekend.

Foto @Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *