Algenboerderij boven de snelweg benut uitlaatgassen

Algenboerderij
Terwijl jij in de ochtendspits staat te balen, slurpt deze algenboerderij al de uitlaatgassen van je auto op, om zuurstof te produceren.

Door de bundel met buizen die je op bovenstaande afbeelding boven de snelweg ziet hangen, stroomt continu een groen goedje, wat in feite de algen zijn. Voor algen is een plekje boven een drukke snelweg een plaats om van te dromen, omdat het niet alleen CO2 maar ook zonlicht opneemt en omzet in zuurstof. Alle energie die het nodig heeft wordt dus uit de directe omgeving ontrokken, wat door de uitlaatgassen van voorbij razende auto’s een stuk sneller gaat.

Groeiende algen
Daarom werkt deze algenboerderij van The Cloud Collective in Zwitserland ook relatief gemakkelijk. Naast de buizen zijn er wat pompen en filters toegevoegd, die de algen constant rondjes laten stromen. Op deze manier groeien ze het snelst, waarna ze voor allerlei zaken ingezet kunnen worden. Denk hier bij aan cosmetische spullen en andere consumentenproducten.

Het zal nog wel even duren voordat er ook groene smurrie boven onze snelwegen stroomt, maar deze video laat wel zien hoe gemakkelijk de algenboederij in elkaar gezet kan worden. Een versie op grotere schaal is dus nog niet eens zo’n gek idee.

14 reacties

  1. Is het niet zo dat ze bezig zijn om bio brandstof te maken van algen? Zo ja dan rij je vrij vlot emissie neutraal met een eigen instalatie bij je snelweghuisje. Niet meer zeuren dan haha

    • @nickelb: Jazeker, het bedrijf waar ik voor werk heeft deze technologie in huis. Het probleem is alleen het produceren van deze algenolie in zulke grote hoeveelheden dat de fabriek erop kan draaien. Het is allemaal nog te kleinschalig maar zeker een toekomstproduct!

  2. Ik begrijp niet helemaal hoe ze de CO2 in die buizen krijgen? CO2 is toch moeilijk op te vangen, hoezo is het in dit idee ineens wel opvangbaar.
    Ik vind: Dit riekt naar greenwashing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *