Alicia Vikander is Lara Croft in Tomb Raider (trailer)

Auteur: , 1 Reactie
De beeldschone Zweedse actrice vertolkt het iconische videogamepersonage

"Death is not an adventure."


Foto @Warner Bros., door Ilzek Kitshoff

De Tomb Raider-franchise heeft ups en downs gekend, maar met de nieuwste trailer van de reboot van de Tomb Raider-films kunnen we hoogstwaarschijnlijk weer uitkijken naar een ‘up’. De beeldschone Alicia Vikander speelt de archeologische actieheldin en trekt hierbij duidelijk inspiratie uit voorgaande Lara Croft-projecten.

Inspiratie uit de games
De Zweedse actrice neemt het stokje over van Angelina Jolie, die in 2001 een verschrikkelijke doch vermakelijke filmreeks neerzette over het iconische videogamepersonage. Overigens lijken Vikander en regisseur Roar Uthaug terug naar de roots van het personage te gaan, want de Lara Croft in deze ‘Tomb Raider’ lijkt sprekend op het videogamepersonage uit de recentelijke Tomb Raider-serie.

Van het grijsbruine hemdje, de beige broek, de paardenstaart (later de vlecht) en het veelvuldige gebruik van een pijl-en-boog; Alles lijkt gebaseerd op de huidige gamereeks. Maar het gaat verder dan dat, zo zullen nerds (zoals ik) die de games gespeeld hebben snel zien. Zo strandt het onderzoeksschip zoals in de games op een door maniakken bezet eiland, wordt Lara terwijl ze vastgebonden is door wilde rivieren meegesleurd en moet ze zorgvuldig over een neergestort en verroest vliegtuig zien te lopen.

Nu hebben gameverfilmingen over de laatste twee decennia een verschrikkelijke naam opgebouwd, met flop na flop gebaseerd op games. Toch heb ik ergens wel vertrouwen in Tomb Raider, al is het maar door de gekozen visuele stijl en ijzersterke lead. Overigens bracht Vikander’s man Michael Fassbender het er minder goed af in de verfilming van Assassin’s Creed.

Wat denk jij? Gaat de film floppen of zie jij een echte Lara Croft in de ‘Ex Machina’-actrice? Laat het weten in de comments.

Tomb Raider zal halverwege maart volgend jaar uitkomen in alle bioscopen. Tot die tijd dan maar weer de games spelen, misschien? En noem mij een seksist, maar doe mij maar een vrouwelijke Tomb Raider, want deze mannelijke ‘Womb Raider’ is behoorlijk disturbing…1 reactie

Alicia Vikander… So damn cute 😍

Als je ‘meer’ van haar wil zien, is de sci-fi thriller Ex Machina een absolute aanrader.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).