Alles over de A15 processor van de nieuwste iPhone

Alles over de A15 processor van de nieuwste iPhone

Alles over de A15 processor van de nieuwste iPhone

Op 13 september wordt de nieuwste iPhone gepresenteerd. En we zijn alweer bij nummer veertien.

Er komt steeds meer informatie over het nieuwe model naar buiten en we weten inmiddels dat hij wordt uitgerust met een A15 Bionic chip. Deze processor zit ook al in de iPhone 13 modellen. In dit artikel vertellen we je alles wat je over de A15 Bionic chip moet weten. 

Hoge verversingssnelheid

De A15 chip werkt supersnel en heeft een verversingssnelheid van 60Hz. Dit lijkt weinig, aangezien de meeste smartphones een verversingssnelheid van 120Hz hebben. Toch merk je bij de iPhone nauwelijks verschil tussen 60 en 120Hz. De beelden lopen snel en vloeiend in elkaar over zonder haperingen. Je kunt dus gewoon onderweg een film of serie kijken, of een spelletje spelen. 

Lange batterijduur

De sterke processor zorgt ook voor een lange batterijduur. Hij is namelijk aangepast op de chemische samenstelling van de batterijen. Hierdoor kun je tot twee dagen met je telefoon doen voordat de accu moet worden opgeladen. Lees hier nog handige tips over het optimaliseren van je batterijduur.

Werkgeheugen

De iPhone 14 krijgt meer werkgeheugen. Dit gaat namelijk van 4GB bij de iPhone 13 naar 6GB in het nieuwe model. Het grotere werkgeheugen zorgt ervoor dat meer apps tegelijkertijd kunnen draaien. Je hoeft dus minder te wachten met het openen van een app, als ook veel andere apps actief zijn.

Geweldige foto- en videofuncties

De A15 zorgt voor een goede ruisonderdrukking en toonmapping, zodat je foto’s scherp worden en de kleuren er dynamischer uitzien, ook bij foto’s met weinig licht. Ook komen de witbalans en huidskleuren er goed uit. Dankzij de sterke beeldstabilisatie krijg je geen bewogen beeld. Met behulp van de processor kun je ook gebruikmaken van technieken als Slimme HDR 4 en Deep Fusion. 

Slimme HDR 4 zorgt ervoor dat het onderwerp op een foto bij weinig of slecht licht op de juiste manier wordt verlicht, ook als er meerdere personen met verschillende huidskleuren op de foto staan. Dankzij Deep Fusion krijgen foto’s meer textuur en details, zodat ze er mooier uitzien. Ook videomakers komen aan hun trekken, doordat je in Cinematic-modus op kunt nemen in Dolby Vision HDR kwaliteit. 

Betere prestaties dan concurrenten

De A15 is een snelwerkende en zuinige chip en biedt optimale prestaties. Je kunt dus moeiteloos (grote) video’s streamen, gamen en scrollen door je social media. De sterke chip zorgt er bovendien voor dat jij je telefoon de hele dag zorgeloos kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *