Alles over F1 2019 op een rijtje

Auteur: , 9 Reacties
Nice

De officiële F1-game komt met een nieuwe F2-modus.

Doorgewinterde fans van de F1-reeks die de Legends-editie van F1 2019 kochten zouden op het moment al aan het spelen kunnen zijn, maar voor degene die nog niet zeker weet of de game het waard is, lees je in dit artikel alles over de nieuwste game in de race simulatieserie.

Fans van de reeks zal het al zijn opgevallen: F1 is dit jaar vroeg. Normaliter komt de game ietsje later in het jaar, maar op het moment van schrijven kunnen eigenaren van de Legends Edition al aan de slag met de racemonsters uit de officiële F1-game.

De grootste toevoeging aan de F1-reeks is ironisch genoeg de F2®-competitie (voorheen GP2). Althans, in eerste instantie komt er een scenario uit waarin spelers alvast de iets langzamere wagens kunnen proberen en de controle nemen over George Russell, Lando Norris of Alexander Albon die hun weg banen vanuit de Formule 2 naar de hoofdserie. Het huidige seizoen van F2 zal later dit jaar (gratis) uitkomen.

Verder worden teams in de Career Modus interessanter, want coureurs kunnen door middel van transfers worden verhandeld tussen teams. “Gevestigde sterren waaronder huidig F1®-wereldkampioen Lewis Hamilton en aartsrivaal Sebastian Vettel kunnen een onwaarschijnlijke partnerschap aan gaan, of hun rivaliteit doorzetten in de kleuren van compleet nieuwe teams.” Hierdoor wordt het zelf opbouwen van een carrière in de Formule 1 en 2 nog interessanter en dynamischer.

F1 2019 wordt verrijkt verder met 18 klassieke auto’s (uit 1970 t/m 2010). Van de Lotus 72D uit 1972 tot aan de Ferrari F1-90 van Alain Prost uit 1990, de game zal genoeg animo hebben voor de nostalgische Formule 1-fanaat. In dit artikel check je alle 18 auto’s die naar de game komen.

Tot slot breidt ontwikkelaar Codemasters het eSports-gedeelte van de game uit, waarbij spelers gemakkelijker eSports-wedstrijden, uitslagen en eventdetails kunnen checken. Spelers kunnen zelfs in een spectator-modus in-game replays kijken van eSports-wedstrijden.

F1 2019 is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One X en Windows PC. Met de Legends-editie krijg je nu al toegang tot de game, terwijl racemonsters met een andere versie van de game no 3 dagen moeten wachten tot 28 juni.

Lees ook: Steam Summer Sale – Top 10 dikste koopjes9 reacties

Nog steeds geen VR support dus. Ik sla ‘m over… zoals de afgelopen drie keren.
@AutomotiveDesigner: inderdaad, voor mij geen games met halo auto’s zonder VR meer… Koop hem wel als die rond Kerst in de ramsch is, voor de collectie…
Niks bijzonders dus weer.
M.a.w. er komt weer een zomer avond aan dat ik zin heb om dit te spelen; snel even ophalen in de Xbox store en racen maar. Vermaak met de controler; niet te moeilijk. Niets meer niet minder. Denk dat ik de afgelopen 3 jaar nooit verder ben gekomen dan een race of 8 in 2 avondjes.
Als een sim-racer, met hele Logitec stuurwielen pedalen en stoelen en een hele setup voor 1000 euro of meer: vraag me af of dit goed genoeg is.
@gregorius: die categorie heeft een iRacing abbonement. Maar die zien dit als casual ontspannen racen. Oftewel die kopen dit ook ;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Een Ferrari F1-90 van Senna…? ik neem aan die van zijn rivaal Prost… Ik dacht dat Mansell de tweede Ferrari bestuurde toen, dus die kan ook nog!
Als dit F1 spel zo gaat als in het echt dan ga ik liever Railroad Tycoon 3 spelen.
@venividivici: Haha goed punt 😂
Het blijft toch een leuke tijdsbesteding. Carrière modus op een hoog level en langzaam een Williams of een Torro Rosso steeds beter maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).