Alles wat we tot nu toe weten over Android O

De O van Android O lijkt definitief tot een koekje te behoren
Welk koekje deelt zijn naam met de nieuwste aankomende versie van Android?

De aankomende nieuwe versie van Android is natuurlijk niet ontsnapt aan de geruchtenmachine, maar gelukkig kunnen we al een hoop met (99%) zekerheid melden. Hieronder een samenvatting van wat we weten over Android O.

Oreo
Afgezien van of je van Oreo’s houdt of niet, zal de nieuwste versie van Android de naam van het populaire melk- en chocoladekoekje dragen. Er was lange tijd onduidelijkheid over de origine van de letter ‘O’, maar het onderstaande bestand (nu verwijderd) afkomstig van Google geeft bijna eenduidig uitsluitsel over de naam, zo ontdekte AndroidPolice.


@AndroidPolice

Release?
Tevens meldden we al eerder dat 21 augustus een belangrijke dag zou zijn voor zowel Android-liefhebbers als sterrenkundigen. Android O zal namelijk op die dag – in synchronisatie met een zonsverduistering (de eerste sinds 1918 in de Verenigde Staten) – neerdalen. Althans, Google beschrijft de 21ste als de dag van ’touch down’ voor Android O.

Het is verder nog niet duidelijk of die ’touch down’ betekent dat Oreo daadwerkelijk uitgerold zal worden, of dat er (door middel van een live-stream) allerlei informatie over het nieuwe besturingssysteem zal worden vrijgegeven. En al zou de 21ste de dag zijn dat Android O uitkomt, dan is het tevens nog niet bekend of alleen Google Pixel-gebruikers verblijd zullen worden, of alle Android-fanaten.

Nova voorproefje en OnePlus eindstation
Een paar maanden geleden werd al bekend dat gebruikers van Nexus- en Pixel-toestellen via de ontwikkelaarsfunctie al toegang konden krijgen tot een (beperkte) versie van Android O. Je leest hier hoe ook toestellen van andere makelij toegang hebben tot bepaalde Oreo-functies.

Verder weten we nog dat OnePlus-gebruikers hun laatste grote Android-update mogen verwachten dit jaar. Nouja, OnePlus 3(T)-gebruikers zullen na Android Oreo geen nieuwe versie van het besturingssysteem meer krijgen, al is het oude model na de release van de OnePlus 5 al niet meer in productie.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *