Alles wat we weten over de nieuwe Samsung Galaxy Note 6

Note 6
We sommen de laatste info op aan de hand van lekken en geruchten zodat je helemaal op de hoogte bent!

Wanneer is de onthulling?
Het zal nog zeker een halfjaar duren voordat de nieuwe phablet van Samsung onthuld gaat worden en op de markt zal verschijnen. Doorgaans lanceert het Zuid-Koreaanse merk een Note-telefoon in de periode tussen augustus en oktober. Dit zal voor de Note 6 niet anders zijn. Hoewel een release dus nog even op zich laat wachten, is er al wel veel info bekend. We gingen alle hoeken van het web af op zoek naar de laatste nieuwtjes en sommen deze op.

De specificaties
Het toestel zal specs krijgen om je vingers bij af te likken. We konden al vertellen over de bizarre hoeveelheid RAM die de Note 6 gaat krijgen, maar het algehele plaatje oogt ook niet verkeerd. Liefhebbers van grote telefoons komen straks aan hun trekken wanneer de Note 6 op de markt wordt gebracht. Gebaseerd op lekken, zijn dit de specificaties van de Galaxy Note 6:

  • Scherm: 6-inch display, 2560 x 1440
  • Processor: Snapdragon 823 SoC, 16 kernen
  • Opslag: 64 GB of 128 GB, uit te breiden met MicroSD
  • RAM: 6 GB
  • Besturingssysteem: Android Marshmallow / Android N
  • Camera: 12 megapixel f/1.8 aperture, bekend van de Galaxy S7
  • Batterij: 4000 mAh

Over het scherm valt nog te discussiëren. We weten dat Samsung meerdere prototypes test van de Note 6, waaronder een 5.8-inch variant met een gebogen display.

Duurder dan de Galaxy S7
De verwachting is dat de Galaxy Note 6 een flink prijskaartje zal krijgen. Duurder dan het huidige vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S7. Die smartphone kost zo’n 600 euro, maar de Note 6 zal hier vermoedelijk minimaal 100 euro boven gaan zitten. Je krijgt hiervoor ‘meer telefoon’ voor je geld en met 64 GB heb je standaard al meer opslag dan de Galaxy S7 instapper, die het met 32 GB moet doen.

Wat wil de gebruiker?
Met een nieuwe telefoon zijn er ook altijd toekomstige bezitters die hun hoop vestigen op bepaalde features. Eén van de meest gehoorde wensen is de ondersteuning van MicroSD. Dit zit bij de Note 6 wel snor. Een andere wens is de mogelijkheid om de batterij handmatig te verwisselen. Iets dat steeds minder vaak mogelijk is bij smartphones. Tevens hopen toekomstige bezitters dat de Galaxy Note 6 bestand is tegen water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *