Alles wordt een muziekinstrument met Ototo

Ototo box
Ben jij er ook eentje die luchtgitaar speelt op de meest willekeurige objecten? Dan heb je misschien wel deze kit nodig.

Met de Ototo kit van Dentaku krijg je een klein geluidskaartje en een zooitje sensoren. Het systeem is heel simpel eigenlijk, de sensoren triggeren acties op het kaartje. Deze kan zelf een geluid aanmaken, wat vervolgens veranderd wordt door de input van de sensoren; of er wordt een sample die opgeslagen is in het geheugen afgespeeld.

Hiermee kan je dus bijvoorbeeld een gitaar maken van karton. Of een drumstel van wat potten en pannen. Ook biedt Ototo de mogelijkheid om als MIDI-controller te dienen. Je kan je zelfgebouwde kartonnen gitaar dus gebruiken als controller om een virtuele gitaar te bedienen.

De prijs van al dit leuks? Op Kickstarter heb je voor 65 pond, of zo’n 80 euro een starter kit. Voor ietsje meer kan je er dan verschillende sensoren bij kiezen om zelf aan het sleutelen te gaan. Reken er nog even 6 euro verzenden bij, plus een lege kartonnen doos van de lokale buurtsuper en je hebt een leuk middagje knutselen en muziek maken.

[gv data=”iCHNpofL0oM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *