Alphen wordt het mekka van e-sports

Gamen is een sport, daarom willen gamers bij het NOC*NSF
Tot nu toe wisten wij geen enkele reden om af te reizen naar Alphen aan den Rijn. Dat gaat echter spoedig veranderen.

Alphen heeft namelijk vergevorderde plannen om een e-sports arena te bouwen. De gemeente en initiatiefnemer Thomas Runhart van Fireside Gatherings zijn druk bezig om de plannen voor de Game Arena te maken. Deze Game Arena wordt een plek waar competities en toernooien plaatsvinden van verschillende games. Teams en spelers zullen het tegen elkaar opnemen op een podium, het publiek kan de actie volgen via verschillende schermen inclusief een live verslag van commentatoren.

“Daarnaast wordt er een kleine televisiestudio gemaakt waar online programma’s worden gemaakt om de wedstrijden heen. Je kan het vergelijken met Voetbal International, met leuke gasten en toffe interviews”, aldus initiatiefnemer Thomas Runhart tegen Alphens.nl

Behalve het aanschouwen van andere spelers, kunnen bezoekers zich in de Game Arena ook zelf uitleven op de pc’s en consoles. “Niets leukers dan met een groepje vrienden voor het stappen nog even een drankje doen en een potje Mario Kart te spelen”, vindt Runhart.

Fireside Gatherings organiseerde eerder dit jaar het Europees kwalificatietoernooi Heartstone voor het WK in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Honderdduizenden mensen keken als toeschouwer naar het toernooi vanaf hun computerscherm. Het evenement werd ook fysiek bezocht door toeschouwers uit binnen en buitenland.

E-sport is best een ding. PSV trok deze herfst zelfs een digitale speler aan.

PS: Als je echt van gamen houdt, is dit iets voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *