Als het aan hem ligt krijgt Nissan GT-R een slimme sleutelhanger

Nissan-slimme-sleutelhanger
Designer Danny Burnside wil interactie verbeteren door zonder apps te werken.

Wat je tegenwoordig ook koopt, alles moet slim zijn. Via een app op jouw telefoon kun je de rolgordijnen van Ikea bedienen of jouw veters strikken. Een app voor jouw auto is al lang niet bijzonder meer.

Sommige mensen vinden dit maar onpersoonlijk. Zij willen tegelijk genieten van alle slimme toepassingen en meer beleving. Dit inspireerde ontwerper Danny Burnside tot een slimme sleutelhanger voor de auto, in dit geval een Nissan GT-R. Deze sleutelhanger met touchscreen gebruik je in plaats van een app op de smartphone. Volgens de designer blijkt dat een sleutelhanger meer beleving bij de autobezitter oproept dan de app. Ook blijkt dat een sleutelhanger voor nog meer betrokkenheid en interactie zorgt als deze ‘slim’ is. Nu is het nog slechts een concept, dus de vraag is of deze slimme sleutelhanger ooit in jouw handen komt. Hiervoor zou een autofabrikant (gokje, Nissan?) eerst interesse moeten tonen en het concept verder testen. Daarbij moet er dan eerst nog een onderzoek naar verkeersveiligheid en gebruiksvriendelijkheid komen, want dat is nu nog niet voor handen.

Overigens leidt de Nissan GT-R tot meer innovatie. Eerder bedacht men namelijk al dat je de Nisssan GT-R ook met de joystick van een PlayStation 4 zou moeten kunnen besturen.

Als je wilt zien hoe zo’n slimme sleutelhanger kan werken is onderstaand filmpje een tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *