Altijd awkward kerstpraat? Probeer deze gespreksgenerator

Lekker kletsen zonder gebreken
Geen ongemakkelijke kerstpraat meer!

Aaah Kerstmis… een tijd van cadeautje’s, een mooi opgezette boom en een heleboel familie, vrienden, kennissen en complete vreemden die je direct aardig moet vinden. Als jij net zoals ik wel eens moeite hebt om een gesprek aan te knopen met al die verplichte gezelligheid tijdens de feestdagen, dan is de NOS conversation starter misschien wel wat voor jou.

De NOS brengt een leuke tool uit waarmee stiltes tijdens het kerstdiner niet meer nodig zijn. Dat doet het nieuwsmedium aan de hand van belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen uit het afgelopen jaar.

De opzet is simpel: je kiest in de eerste plaats met wie je een gesprek wilt voeren. Is dat familie, een date of een complete onbekende. Dit beïnvloedt (een beetje) welke opties voor een gespreksstarter je vervolgens krijgt. Na het kiezen van je gesprekspartner moet je namelijk nog een categorie aanvinken. Het kan gaan over geld, de menselijke psyche of misschien durf je een politiek onderwerp aan te snijden.

Uiteindelijk krijg je vervolgens een aantal verschillende weetjes voorgeschoteld. Dat kan iets kleins zijn als “Wist je dat in Utrecht de meeste jonge vrouwen wonen?” Maar tegelijkertijd kun je ook heftige onderwerpen aansnijden met een weetje als “Wist je dat 68 procent de discussie rondom het uiterlijk van Zwarte Piet onterecht vindt?” Probeer het dan nog maar eens gezellig te houden.

Hoe dan ook, het is een leuke tool die je ongetwijfeld niet serieus gaat gebruiken, maar wel voor een leuk gespreksonderwerp kan zorgen, mocht dat nodig zijn. Het is tevens een handige manier om het afgelopen jaar nog een keertje door middel van weetjes door te nemen. Hou de tool daarentegen wel uit de buurt van je racistische oom, want die gaat dan alleen maar zeuren over hoe de immigranten zijn baan hebben gestolen.

Meer voorbereiding voor kerst nodig? In dit artikel check je hoe je het gehele kerstaanbod op Netflix kunt vinden. Ook schreven we een kleine guide over hoe je je aankopen voort geheim kunt houden omdat webshops je maar al te graag de rest van het jaar willen overhalen om nog een keer die vrouwenparfum te kopen. Het was een cadeautje, okay Bol?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *