Amazon brengt Echo Dot uit in Europa

Amazon Echo Dot
Lekker de hele dag allerlei opdrachten roepen zonder dat je ooit nee krijgt… Een droom?

Nee hoor, met Alexa Echo Dot van Amazon kun je vragen stellen over het weer, een taxi bestellen via Uber of je lichten bedienen. En je favoriete playlist opzetten is ook een fluitje van een cent voor dit intelligente speakertje.

Echo Dot is de budgetversie van de normale Echo. De Echo Dot kost 50 pond en dat is voor zoveel intelligentie niet veel. Belangrijkste verschil met de normale Echo is dat je een externe speaker nodig hebt om bijvoorbeeld muziek af te spelen. De microfoons zijn wel net zo goed als bij z’n grote broertje.

Via zogenaamde Far-Field Voice Recognition vangt Echo Dot middels zeven verschillende microfoons het geluid op vanuit alle hoeken. Zelfs als je muziek afspeelt kun je vragen blijven stellen, volgens Amazon zijn de microfoons daar nauwkeurig genoeg voor. Het brein van Echo draait op Amazon Web Services, het cloudprogramma van Amazon, dus langzaam maar zeker zal het zwarte speakertje steeds slimmer worden naarmate je meer tegen haar praat. Het apparaat werkt bijvoorbeeld samen met Philips Hue.

De Echo Dot is vooralsnog alleen verkrijgbaar via Amazon UK. Haar spraak en intelligentie is ook aangepast aan de Engelse voorkeuren. Je kunt rust over football praten en dan de uitslag van Manchester United krijgen.

[gv data=”24Hz9qjTDfw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *