Amazon Fire Phone is officieel, komt met 3D interface


Amazon heeft vanavond haar eerste telefoon geïntroduceerd. Maak kennis met de Fire Phone.

Nadat het postorderbedrijf eerder al de tabletmarkt bestookte met de Kindle Fire en ebooks, en TV’s voorzag van de Fire TV set-top box, is het nu tijd voor een smartphone. Het toestel heeft een 4,7-inch IPS-paneel, bedekt met een laag krasbestendig Gorilla Glass. Het scherm is ook gepolariseerd om de kijkhoeken buitenshuis te verbeteren. De achterzijde is eveneens van glas. De boven-, onder- en zijkant zijn van rubber.

Onder de kap van de Fire Phone ligt een Qualcomm-processor met vier kernen die zijn werk doet op een kloksnelheid van 2,2GHz en ondersteunbd wordt door 2 GB aan werkgeheugen. Het grafische gedeelte wordt verzorgd door een Adreno 330-processor.

Tijdens de presentatie gaf Amazon-ceo Jeff Bezos aan dat ze een camera hebben geplaatst die onder elke omstandigheid betere foto’s kan maken dan de iPhone 5s of de Samsung Galaxy S5. Hiervoor zetten ze een 13 megapixel camera in, met een lens (f/2.0) die uit vijf elementen bestaat. Verder is er optische beeldstabilisatie aanwezig. Aan de zijkant van de telefoon is een cameraknop geplaatst om ‘m razendsnel aan te kunnen slingeren.

Vier camera’s aan de voorkant voor een 3D interface

Niet onaardig, die cameraspecs, maar aan de voorkant is waar het écht vernieuwende spul zit. Zoals onlangs al uitlekte is de Fire Phone uitgerust met vier frontcamera’s in de hoeken van het toestel, die zestig keer per seconde de locatie van je hoofd registreren. Daarbij zijn er nog eens vier infraroodsensors geplaatst, zodat het ook in het donker werkt. Hierdoor kan er een driedimensionale interface worden getoond. Het perspectief wordt zeg maar continu gewijzigd als je naar de Fire Phone kijkt en het toestel beweegt. Tijdens de presentatie liet Bezos ook zien dat je door een artikel kunt scrollen door de telefoon een klein beetje naar achteren te buigen. Ook werd er door een fotogalerij gescrold door de telefoon steeds een fractie naar links en rechts te draaien. Dat is dus hét grote voordeel van de 3D-interface; een nieuwe manier van bedienen, waarbij je het scherm niet hoeft aan te raken.

Op audiogebied zegt Bezos dat de Fire Phone uitblinkt vanwege de dubbele speakers, die over Dolby Digital plus beschikken. Daarnaast komt de Fire Phone met een setje oordopjes die zijn uitgerust met platte kabel en een magneetverbinding aan de oortjes, waardoor je ze aan elkaar kunt klikken en ze minder snel in de knoop raken. Bezos gaf ook aan dat kopers van de Fire Phone levenslang ongelimiteerd foto’s kunnen opslaan in de clouddienst van het bedrijf, Amazon Cloud.

ASAP

De Fire Phone beschikt ook over ASAP-technologie, waarmee video’s al worden gebufferd voor je ze bekijkt, zodat die onmiddellijk en zonder onderbreking kan starten. Uiteraard kun je ook Amazons eigen Prime video- en muziekaanbod oproepen. Daarnaast werd er een Spotify-concurrent aangekondigd: Amazon Prime Music. Ook wordt het toestel uitgerust met Firefly, een techniek waarmee je boeken, dvd’s, games, cd’s, barcodes, qr-codes, telefoonnummers of url’s kunt herkennen via de camera. Het kan ook muzieknummers en films herkennen op een Shazam-achtige manier.

Net als de tablets van Amazon draait de Fire Phone op een ‘fork’ van Android, maar dan met een hele berg eigen software er overheen. Het is via de officiële weg niet mogelijk om de Google Play Store te gebruiken. Je bent aangewezen op de Amazon Appstore.

Omgerekend kost de Amazon Fire Phone 480 euro voor de 32GB-versie en 550 euro voor de versie met 64GB. Of hij ook in Nederland wordt geleverd is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Amazon/Fire_Phone/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *