Amazon gaat boeken verkopen in een echte winkel

Auteur: , Geen reacties

Een webshop die echte winkels opent, in Nederland kijken we er niet van op. In de VS wel.

Eerst sloopte Amazon in de Verenigde Staten de volledige markt voor boekenverkopers. Ze begonnen al twintig jaar gelden met het versturen van boeken die via het internet besteld waren. Na twee decennia van pure webshop gaat het bedrijf vandaag voor het eerst een fysieke winkel openen.

In Nederland gaf Coolblue al jaren geleden het voorbeeld door webshops te combineren met echte stenen winkels. Zij zeggen dat hun klanten af en toe gewoon een echt mens willen zien, bijvoorbeeld als het niet helemaal goed is gegaan. Blijkbaar wil Amazon dat nu ook gaan proberen.

De boekenwinkel van Amazon komt in de universiteitswijk in Seattle en krijgt een andere indeling dan klassieke boekwinkels hebben. Waar de meeste boeken in de normale boekwinkel in een kast staan met de rug naar buiten, zet Amazon de kaften altijd vooraan. Daaronder komt een bordje met een omschrijving van het boek en de Amazon rating erbij. Net als op de site dus.

Waar Amazon net een winkel aankondigt, lijkt Google het toch maar niet te gaan doen. De winkel waar Google zijn producten als de Nexus en de Chromecast zou gaan verkopen is weer te huur. En dat is apart, want Google gaf al $6 miljoen uit aan de verbouwing.

De winkel van Amazon gaat vandaag echt open. Maar ja, Seattle, daar rij je niet even naartoe. Dus blijft het toch maar webshoppen hier in Nederland.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).