Amazon in verlegenheid, werknemers staken massaal

Pijnlijk
En dat doen ze niet zomaar.

Op het moment rommelt het flink bij webshopgigant Amazon, want richting de 1000 werknemers staan op het punt om hun werk neer te leggen voor het miljardenbedrijf. De deadline voor het bedrijf om aan de eisen van de actiegroep te voldoen is gesteld op 20 september om 11:30 (pacific time). Wat is er toch aan de hand?

Een actiegroep genaamd Amazon Employees for Climate Justice is woest nadat Amazon meermaals beloftes zou hebben gebroken omtrent het beter omgaan met de planeet aarde. Ruim 940 werknemers van het bedrijf stellen nu dat Amazon zijn beleid moet gaan aanpassen, omdat de groep anders op vrijdag de 20ste het werk neerlegt.

De wensen van de groep zijn behoorlijk concreet: Amazon moet stoppen met het doneren van geld aan politici en lobbyisten die klimaatverandering ontkennen, het bedrijf moet stoppen met de samenwerking met olie- en gaswinningsbedrijven en de werkgever mag geen koolstof meer uitstoten na 2030.

[gv data=”GO_wsx33x_k”][/gv]

Het bedrijf zou naar eigen zeggen genoeg doen om het klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan, maar volgens de werknemers is daar achter de schermen nog niets van te zien. Het is daarbij niet voor het eerst dat Amazon-werknemers actie ondernemen voor het milieu. Dat leidde er al toe dat Amazon sinds dit jaar hun koolstofuitstoot (net als duizenden andere grote bedrijven) publiekelijk bekendmaakt. Het probleem? Dat doet Amazon op basis van een eigen, geheime formule, zo stelt Wired.

In de komende weken gaan we zien of de actiegroep impact zal hebben op het beleid van de internetgigant. Waarschijnlijk zullen er dan nog veel meer werknemers zich bij de actiegroep hebben aangesloten. Voor de (in wiet geïnteresseerde) Amazon-klant in de V.S. zou ik dus vooral aanraden om vrijdag geen pakketje van het bedrijf te verwachten.

Lees ook: Drinken we onbewust ons eigen plastic afval?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *