Amazon koopt Nederlands bedrijf over van Samsung

Amazon koopt Liquavista Samsung
Amazon zou het Nederlandse Liquavista hebben overgekocht, een bedrijf dat zich bezighoudt met schermtechnologie. Betekent dit een nieuwe e-reader van de webshopgigant?

Waar Samsung voorheen aandeelhouder van het bedrijf was, blijkt uit KvK-gegevens dat Liquavista op 29 april is overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Haverl LLC. Dit ontdekte ereaders.nl. Haverl LLC zou door Amazon al eerder als masker gebruikt zijn om nieuwe producten anoniem te testen. Het Eindhovense bedrijf Liquavista is in 2006 opgezet door Philips en gespecialiseerd in electrowetting, een techniek waarbij flexibele en kleurrijke displays worden ontwikkeld.

Dit doet vermoeden dat Amazon Liquavista zal gebruiken voor het maken van een display voor de nieuwe Kindle-ereader. Deze zal dan ongetwijfeld een kleurenscherm krijgen. Mag ook wel. Hallo, het is 2013!

Voor welk bedrag Liquavista is overgenomen is niet bekend.

Eén reactie

  1. Dat hoopten we ook toen samsung het bedrijf 2 jaar terug overnam, maar er kwam geen zak van terecht. De techniek voor fatsoenlijke e-ink schermen is er, het word alleen niet benut omdat het anders te veel zou concurreren met de LCD en OLED productie waar momenteel de winst uit gehaald moet worden. Alle fabrikanten hebben net geinvesteerd in dure apparatuur om kleine hoge resolutie LCD en OLED schermen te produceren. Dit gaat nog wel even duren dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *