Amazon opent vandaag haar deuren in Nederland

Amazon-Nederland
Nederlandse boekenwinkels krijgen er een concurrent bij met Amazon, die vandaag haar webwinkel in ons land opent. Voorlopig worden er echter alleen e-books verkocht.

Als Amazon om 8:00 in Nederland haar digitale deuren opent, heeft het een aanbod van 200.000 e-books in de Nederlandse taal en zo’n 3 miljoen e-books in andere talen. Ook is de Kindle, de e-reader van Amazon, via de website verkrijgbaar. Dit is de enige hardware die ze voorlopig in ons land verkopen.

Drie Kindle-modellen
Er zijn drie verschillende Kindles verkrijgbaar. Allereerst het instapmodel van 59 euro, de Paperwhite met verlicht scherm voor 109 euro (normaal 129). De Kindle Voyage heeft een scherm met een hoge resolutie, en krijgt daarom een prijskaartje van 189 euro. Uiteraard kun je al de boeken die je via Amazon koopt op je Kindle lezen. Wil je dit op andere apparaten doen, dan zal dit via de officiële Kindle-app moeten voor iOS, Android en Windows Phone.

Om zaken even in perspectief te zetten: Bol.com heeft 23.770 Nederlandse boekentitels in haar catalogus. Een groot prijsverschil hoef je overigens niet te verwachten, omdat de prijzen van boeken vaak bepaald worden door de uitgeverij en de auteur van het boek. Of Amazon in de toekomst ook andere spullen gaat verkopen in Nederland is nog niet bekend.

Nog geen reacties

  1. Een prijsverschil in boeken hoef je sowieso niet te verwachten. Daar hebben we die mooie “Wet op de vaste boekenprijs” voor. De reden waarom ik al jaren mijn Nederlandstalige boeken uit België haal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *