Amazon zet zijn plan om te bezorgen met drones door

Amazon zet zijn plan om te bezorgen met drones door
Het plan van Amazon om pakketten met drones te bezorgen lijkt dus niet alleen maar een mediastunt te zijn geweest.

Zo werd eerder al bekend dat de luchtvaart autoriteit in Amerika, de FAA, commerciële vluchten met een drone gaat verbieden. Hiervoor heeft de FAA de regels aangepast zodat het alleen nog maar is toegestaan om drones voor hobby- en recreatiedoeleinden te gebruiken.

Nu is bekend geworden dat Amazon een brief aan de FAA heeft geschreven. In die brief zegt Amazon dat het bezig is met de ontwikkeling van ‘luchtvaartvoertuigen’ die ruim 80 kilometer per uur kunnen vliegen. Hierdoor is het mogelijk om pakketten binnen 30 minuten te bezorgen. De onbemande toestellen kunnen een pakket van twee kilo dragen, dat zou genoeg moeten zijn voor ruim 80 procent van de bestellingen.

Nu vraagt Amazon dus aan de FAA om een uitzonderingsregel toe te passen. Hierdoor zou het mogelijk moeten worden om ook commerciële vluchten te gaan maken met een drone. Nu is het wachten op het antwoord van de FAA. In de tussentijd zijn de aandelen van Amazon met zes procent in waarde gestegen. De investeerders geloven er dus wel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *