Ambitieus: miljoenenverkoop verwacht voor Xbox One X

Auteur: , Geen reacties
Xbox One X verkoopcijfers

Het prijskaartje van 499 euro moet geen probleem zijn voor consumenten.

De Xbox One X is de nieuwste console van Microsoft en moet vanaf het aankomende najaar de strijd aangaan met de PlayStation 4 Pro. Qua brute kracht is de console van Microsoft echter stukken beter en kun je meer tweaken aan het apparaat. Ook moet gamen in 4K op de Xbox One X een stuk beter zijn dan op andere consoles.

Hoewel het prijskaartje een redelijke sta in de weg lijkt te zijn, verwacht de doorgaans betrouwbare analist David Cole van DFC Intelligence dat Microsoft maar liefst 17 miljoen Xbox One X-modellen verkocht heeft in 2021. Aangezien de release over een paar maanden plaatsvindt, spreken we hier over een tijdsframe van slechts 3-4 jaar.

Voor buitenstaanders lijken deze cijfers echter zeer onwaarschijnlijk, want Microsoft lijkt de consolestrijd in deze generatie al lang verloren te hebben. Hoewel het bedrijf (uit schaamte?) geen uitspraken doet over verkoopcijfers, zijn er vermoedelijk slechts 18 miljoen Xbox One-exemplaren verkocht in totaal.

Ter vergelijking: de PS4 is op dit moment al 60 miljoen keer verkocht. Microsoft kan langzamerhand maar beter in haar spiegels gaan kijken, aangezien de Nintendo Switch aan een flinke opmars bezig lijkt te zijn.



Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).