AMD presenteert eerste 5 GHz processor

Auteur: , 7 Reacties
AMD FX Processor

AMD presenteert de eerste processor die standaard op 5 GHz draait, dus zonder overclock-capripriolen met exotische koelingsinstallaties.

Er zijn vandaag twee nieuwe processoren aangekondigd: de FX-9370 die standaard op een kloksnelheid van 4,7 GHz draait en de nog iets potentere FX-9590 die het op 5 GHz doet. Beiden 8-core processoren die in de huidige AM3+ sockets passen.

Voor wie de kloksnelheid nog steeds niet volstaat, heeft AMD de multiplier vrij instelbaar gemaakt. Hierdoor lenen de processoren zich uitstekend voor overclocking. AMD maakt daarbij wel direct de kanttekening dat schade als gevolg van dergelijke praktijken niet onder de garantie valt.

Overdreven veel details heeft AMD nog niet bekend gemaakt, maar men laat wel weten dat de nieuwe processoren komende weken in eerste instantie alleen aan PC-bouwers zullen worden geleverd en dus nog niet los verkrijgbaar zijn.7 reacties

Ik bouw ook mijn PC, krijg ik hem ook?
@Yeelen: Dat is ongetwijfeld een retorische vraag ;)
@dennis: Ben eigenlijk meer voor Intel…
De chip is niet los verkrijgbaar maar alleen voor PC-bouwers? erh… Ik denk dat deze dus alleen voor professionele pc bouwers te krijgen is. Denk aan custommade werkstations voor CAD tekenaars e.d. serverparken zitten niet op deze chip te wachten.
@Laue: Ik vermoed dat @Dennis bedoelt dat PC-fabrikanten eerst mogen en hij later pas voor de consument verkrijgbaar wordt.
@Yeelen: @Laue: Voor de duidelijkheid, in het persbericht van AMD staat:
“AMD FX-9000 Series CPUs will be available initially in PCs through system integrators.”
Ik heb z’n iets minder ruig bedeelde broertje in gebruik ( de 4 ghz versie , ietsje geboost naar 4,2 ) en de snelheid is pure waanzin.
De intel fanboys lachen nog steeds om z’n verbruik ( 120w , de 5ghz versie doet zelfs meer dan 200(!)w ) maar niet om de prijs…

Op papier is een i7 inderdaad sneller maar in de praktijk merk ik er echt helemaal niets van…
Als je een beetje gaat nadenken hoeveel snelheid je wel niet krijgt voor zo weinig geld dan is het een simpele keus imho.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).