Amerika legt Noord Korea sancties op na Sony-hack

Obama-Sancties-Noord-Korea
Amerika heeft zojuist voor het eerst actie ondernomen tegen Noord Korea nadat ze het land beschuldigde van de beruchte Sony-hack.

In een officiƫle verklaring laat het Witte Huis weten dat Obama nieuwe sancties opgelegd heeft om Noord Korea te straffen voor de Sony Hack. Deze staan los van de recente sancties die onlangs ingesteld werden tegen Pyongyang en diens nucleaire programma.

The Interview
Volgens het persbericht is dit de volgende stap in de aanpak om Noord Korea verantwoordelijk te houden voor de destructieve, onderdrukkende en destabiliserende acties van het land. Vooral de pogingen om de online veiligheid van de Verenigde Staten en de vrijheid van meningsuiting aan te tasten rekent de VS zwaar mee. Hiermee doelt Amerika uiteraard op The Interview, de film van Sony die de oorzaak was voor deze hele rel.

De sancties treffen drie Noord Koreaanse bedrijven en tien bijbehorende regeringsfunctionarissen. Dit betekent dat deze bedrijven en mensen niet mee mee kunnen doen aan het Amerikaanse financiƫle systeem (het bankenstelsel), en dat het verboden is voor Amerikaanse burgers om er zaken mee te doen.

Internetproblemen
Als dit daadwerkelijk de eerste actie van de VS tegen Noord Korea is, betekent dat ook dat de internetproblemen waar Noord Korea onlangs mee kampten niets met de VS te maken hebben. Of dit alle sancties zijn die Noord Korea opgelegd krijgt, is nog niet bekend. Ook heeft Noord Korea nog niet gereageerd. Tot nu toe heeft het land altijd ontkend achter de hack te zitten.

Nog geen reacties

  1. “Als dit daadwerkelijk de eerste actie van de VS tegen Noord Korea is, betekent dat ook dat de internetproblemen waar Noord Korea onlangs mee kampten niets met de VS te maken hebben.”

    Hmm, zeg liever ‘de eerste officiĆ«le actie tegen NKorea’. Ik zou zeker niet uitsluiten dat de interwebproblemen – al jaren – gestuurd worden door US en/of ZKorea…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *