Amerikaans leger werkt aan Iron Man-pak


In hun zoektocht naar het ultieme pantser voor militairen heeft de defensieafdeling van Amerika opdracht gegeven voor een pak dat volledige bescherming geeft. Heeft iemand Tony Stark al gebeld?

De opdracht komt van het U.S. Special Operations Command (USSOCOM) en daagt onderzoekers en bedrijven uit om een beschermend pak te maken waarbij nanotechnologie wordt gecombineerd met kevlar. Het idee zou gebaseerd zijn op het werk van professor Gareth McKinley, die al in 2002 een concept voor vloeibare bepantsering had. Deze liquid armor zou in theorie binnen enkele milliseconden in staat zijn om een vaste vorm aan te nemen door een elektrisch of magnetisch signaal, en zo de drager van het pak te beschermen tegen wapengekletter.

Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS)

Het Amerikaanse leger zal het pak ontwikkelen onder de naam Tactical Assault Light Operator Suit en waarschijnlijk gebruik maken van McKinley’sonderzoek naar vloeibare bepantsering. Wie aanvullende ideeën heeft over de realisatie, design en de constructie van TALOS kan zich melden bij het USSOCOM. Het pak moet in ieder geval de gezondheid kunnen monitoren, displays voor de energievoorziening tonen, en natuurlijk geïntegreerde wapens hebben.

USSOCOm beschrijft het pak als volgt:

“TALOS is a USSOCOM effort to provide special operation forces (SOF) with enhanced mobility and protection technologies in a fully integrated assault suit. Some of the potential technologies planned for TALOS research and development include advanced armor, command and control computers, power generators, and enhanced mobility exoskeletons.”

Een voorbeeld daarvan wordt in onderstaande video weergegeven. Inderdaad, een soldaat 2.0 zoals je ze alleen nog uit Command & Conquer kende.

[gv data=”bPjatYDHJKo”][/gv]

Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *