Amerikaans leger wil drones met de skills van een havik

Amerikaans leger wil drones met de skills van een havik
Vogeldrones gaan het helemaal worden in 2015.

De drones worden ontwikkeld onder het Fast Lightweight Autonomy (FLA) programma en zullen over een aantal kenmerken van vogels beschikken. Als voorbeeld noemt DARPA, de onderzoekstak van het Amerikaanse leger, de havik. Deze roofvogel kan namelijk op hoge snelheid door bossen vliegen, een eigenschap die ze graag in drones verwerken. Het doel is om de drones een snelheid van zo’n 70 km/u te geven terwijl ze door complexe ruimte vliegen.

Dit moet de havik-drone grotendeels zelf kunnen, zonder de hulp van externe sensoren of gps. Zo kan de drone ook op gebieden met geen gps-signaal taken kunnen uitvoeren. Bovendien moet het – nog te ontwikkelen – algoritme ervoor zorgen dat een havik-drone taken zoals het beveiligen van zelfstandig kan uitvoeren.

Is er al een tastbaar voorbeeld? Nee, dat niet, maar DARPA heeft wel een filmpje online geslingerd waarop een camera meevliegt op de rug van een havik. Om een idee van de vliegsnelheid en wendbaarheid van de toekomstige drone te krijgen.
[gv data=”_bXHLznnQmY”][/gv]

Nog geen reacties

  1. @Erwin: Ideetje voor jou en the AB-gang: DroneBlog!

    Ik ben nogal geïnteresseerd in de ontwikkeling van drones, en vind het dus ook leuk dat dat hier vaak genoeg aan bod komt. Het film/phone/tablet-nieuws daarentegen maakt me niet veel uit. Dus, als jullie er een markt in zien, een blog specifiek over drones. Mag ook SmartWeaponBlog zijn of zo, dan kunnen die non-lethal mortars er ook bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *