Schietpartij van politie op Facebook Live [video]

Auteur: , 3 Reacties
Livestream

In de VS is momenteel ophef over de dood van Anton Sterling. Nu is er een video van een volgend slachtoffer.

Het nieuws van de dood van Anton Sterling, een cd-verkoper uit de Amerikaanse stad Baton Rouge in New Orleans, is nog maar een dag oud. Op een video is te zien hoe de man door agenten tegen de grond wordt gehouden, en vervolgens wordt doodgeschoten. Een dag later is er alweer een nieuw dodelijk slachtoffer.

Tijdens een verkeerscontrole opende een agent het vuur op een zwarte man. Inmiddels is hij overleden. De afloop werd gelivestreamt door een vrouw die achter het stuur zat. Het lijkt de eerste keer te zijn dat de momenten vlak na een politie-schietpartij zo op de streamingdienst Facebook Live terecht komen.

Al een paar uur na het posten is de video meer dan 130.000 keer gedeeld en ruim twee miljoen keer bekeken. De account waar de video geplaatst is behoort aan een zekere Lavish Reynolds, maar of zij ook de persoon is die de video heeft gemaakt is momenteel nog onduidelijk.

Je kunt de video hier bekijken. Die kan uiteraard als schokkend worden ervaren.

In de video legt de vrouw ook uit wat er aan de hand is. Ze vertelt dat ze werden gestopt vanwege een gebroken achterlicht. Op het moment dat de agent nadert geeft de man aan dat hij een vuurwapen bij zich heeft. Als hij zijn portemonnee wil pakken om zijn rijbewijs te pakken, schiet de agent hem in de arm.

Als de vrouw vervolgens wordt gemaand uit het voertuig te stappen, blijft ze gewoon filmen. Te zien is een agent op de achtergrond, die een kind vasthoudt. De vrouw vraagt of ze haar dochter hebben.3 reacties

Ik heb hier geen woorden voor..
Wat ik aan het filmpje niet begrijp is dat het door degene die filmt, de vriendin van het slachtoffer, de moeder van het kind in de auto naar het schijnt, kennelijk ontzettend belangrijk gevonden wordt om lekker te blijven filmen, terwijl er naast je iemand sterft. Alles voor de likes :-(

Mijn prioriteiten zouden waarschijnlijk niet bij mijn telefoon liggen, maar bij mijn kind en degene met wie ik een relatie heb, maar goed… iedereen is anders he ?!
Ophef over Anton Sterling begrijp ik dus echt niet. Media doet net alsof het een onschuldige CD verkoper was maar hij was een crimineel die vast heeft gezeten en schuldig is van verboden wapen bezit, overvallen, kindermisbruik, etc. Hij is in totaal 19 keer opgepakt en ook is hij een lid van een bende die staat voor anti-blank, anti-politie en niet vies is van geweld. Anton werd eerst aangehouden, tot 3 keer toe getaserd, onder schot houden voordat de politie daadwerkelijk de trekken overhaalde. Hij droeg een wapen waar de politie achter kwam in de laatste 10 seconden die je ook ziet in het filmpje van de worsteling die al minuten gaande was. Dat zet deze arrestatie toch in een hele andere context dan iemand die alleen maar CD’s verkoopt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).