Amerikaanse iPhone 7 sneller dan Nederlands toestel

iPhone7 swimming
Een iPhone 7 is een iPhone 7 zou je zeggen. Nou niet helemaal. De Amerikaanse variant heeft een Qualcomm-modem en dat maakt dus uit.

Alle Europese iPhone 7-toestellen zijn daarentegen uitgerust met een Intel-modem. De toestellen hebben wel de zelfde antenne. Toch blijkt er een groot verschil te zijn in de 4G-snelheid. Met name als de mast ver weg staat en de verbinding slecht is, zou het verschil goed te merken zijn. De Intel-iPhones presteren dan slechter.

De Amerikaanse website cellularinsights.com heeft dit uitgezocht. Stel je bent ergens op de Veluwe en je hebt maar een of twee bolletjes op je iPhone, dan duurt het ruim twee keer zo lang voordat je de app Spoorzoeker van Staatsbosheer hebt gedownload.

Op alle geteste 4g-frequenties presteerde het Intel-modem minder dan die van Qualcomm. Sowieso presteert de iPhone 7 slechter dan bijvoorbeeld LG G5 en Samsung Galaxy S7 Edge bij minder bereik.

Vorige week bleek al dat er ook verschil zit in de opslagsnelheid tussen de verschillende type iPhones. En wi je weten hoeveel snelller je iPhone 7 is in vergelijking met een iPhone 6? Check dat dit verhaal.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *