Amerikaanse nucleaire basis werkt nog met floppy disks

Amerikaanse nucleaire basis werkt nog met floppy disks
Tijdens een tour door de F.E. Warren Air Force nucleaire raketbasis in Amerika blijkt dat veel van de apparatuur ver verouderd is.

De show ’60 minutes’ kreeg toegang tot de nucleaire raketbasis. Vanuit de lucht stelt ‘ie niet veel voor, maar zodra de cameraploeg ondergronds gaat kom je bijna in een andere wereld uit een andere tijd terecht.

In de raketsilo staat een Minuteman III-raket gereed om op elk moment te worden afgevuurd. De raket is 20 keer krachtiger dan de bom die op Hiroshima viel. Naast deze raket zijn er ook 450 kernkoppen opgeslagen. Dit alles wordt nog bediend met apparatuur uit de jarig ’60, toen de basis werd gebouwd.

De generaal van de basis, Jack Weinstein, dringt er dan ook op aan om de apparatuur te vernieuwen. Maar hier is tot nu toe nog geen gehoor aangegeven. Volgens de luchtmacht zal er de komende jaren 19 miljoen dollar vrijkomen om de nodige upgrades uit voeren. Tot die tijd zal de basis blijven werken met de floppy disks waar bijvoorbeeld de lanceercodes voor de raket op staan.

In onderstaande video zien we de raketbasis vanuit de lucht en nemen we een kijkje in het hart van de basis.

[gv data=”q0mDATn80QU”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *