Amerikanen printen geweer dat big ass kogels afvuurt

Auteur: , 3 Reacties
Amerikanen printen geweer dat big ass kogels afvuurt

En dat allemaal met een simpele 3D-printer.

Innovatie in de wereld van 3d-geprinte producten gaat hard. Ook op wapengebied. Enkele jaren geleden stond het internet nog op z’n kop toen Cody Wilson een werkend pistool uit zijn printer wist te trekken, inmiddels zijn er bedrijfjes die volautomatische geweren weten te fabriceren. Gemaakt met een 500 dollar kostende 3d-printer (deze).

Het Amerikaanse (where else) PrintedFirearm heeft een replica van de Colt CM109 uitgeprint. Een geweer dat kogels van ruim 7 centimeter (7.62×51mm NATO) afvuurt. Kogels van een aanzienlijk formaat, dus de behuizing van de Colt-replica is tamelijk fors uitgevoerd om alle krachten te kunnen weerstaan.

Het bedrijf heeft een gifje vrijgegeven waarin het geweer in een korte tijd veel kogels afvuurt, dus het lijkt te werken. De makers zeggen dat ze tot nu toe ‘weinig tot geen problemen’ met het geweer hebben gehad.

Amerikanen printen geweer dat big ass kogels afvuurt3 reacties

Een niet geheel irrelevant detail:

Het geprinte deel is enkel de lower receiver, de upper receiver, loop, buffer tube, bolt en bolt carrier zijn gewoon van metaal. Dus eigenlijk alle onderdelen die echt op hun donder krijgen zijn nog altijd niet geprint. De kogel is overigens geen 7cm lang, de cartridge is 7cm lang. De kogel zelf is ca 2,5cm lang.
Ten eerste inderdaad wat MrSkyline zegt, het is enkel de Lower receiver. Het deel wat eigenlijk totaal geen krachten op hoeft te vangen in een AR-15 platform wapen dat hier 3d is geprint. Het is overigens ook niets nieuws, want AR-15 lowers zijn al vaker 3d geprint en het concept is al langer bekend. (Het maken van een AR-15 lower met traditionele methodes is trouwens ook niet zo heel veel moeilijker als het maken van een AK-47 receiver)

Wat betreft de kogel heeft de auteur geen gelijk. De kogel heeft een diameter van 7,82 mm (7,62 tussen de velden van de loop), de huls een lengte van 51 mm (5,1 cm) . Het gehele patroon is dan tezamen inderdaad ongeveer 7 cm lang, maar dat heeft niets met de maten in de benaming te maken!
Een .308 bigass noemen is ook een beetje overdreven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).