Amnesty international ontwikkelt paniekknop app

Amnesty international ontwikkelt paniekknop app
Met de app wordt het mogelijk om mede-activisten te waarschuwen wanneer je wordt mishandeld of aangevallen.

De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android telefoons. Met de app verander je de powerknop van je telefoon in een paniekknop. Zodra je deze indrukt worden er tegelijkertijd drie smsjes verstuurd naar drie telefoonnummers die je vooraf hebt ingesteld.

Je kan de app op de telefoon verbergen als een rekenmachine zodat anderen niet kunnen zien dat je de app gebruikt. Je kan ook vooraf een bericht typen met extra informatie over de kleding die je aan hebt zodat je sneller te herkennen bent. Amnesty international raad de gebruikers wel aan om codewoorden te gebruiken. Zodra je dan de powerknop indrukt wordt de sms verstuurd samen met je GPS locatie.

Tanya O’Carroll die verantwoordelijk is voor technologie afdeling binnen de Amnesty international organisatie zegt het volgende over de app.

“We have long known that the first hours after somebody’s arrest are the crucial window of opportunity for a network to make a difference to their colleague’s release — whether it be flooding the police station with calls, arranging a protest, or mobilising lawyers and organisations like Amnesty International for a campaign of international pressure.”

Sinds kort is de app ook verkrijgbaar in Brazilië in het Portugees. Dit na aanleiding van de vele protesten die daar gaande zijn vanwege het Wereldkampioenschap voetbal. De app is nu meer dan een jaar in ontwikkeling en zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Zo zal het straks ook mogelijk worden om live beelden te versturen en de mail- en social media accounts van de gebruiker af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *