Amsterdammer maakt 3D printer voor metaal

Het oranje is om anderen af te schrikken
Best leuk en aardig, zo’n 3D-printer, maar wat nou als je wat stevigers nodig hebt dan het gebruikelijke plastic?

Dan biedt dit apparaat van Joris Kaagman wellicht uitkomst. Het lijkt een beetje op zo’n ding die ook auto’s bouwt, en hij legt midden in de lucht een soort van lasdraad neer in alle vormen die je maar wilt.

Volgens de maker lijkt het nog het meest op tekenen, maar dan met metaal en midden in de lucht. Trippy. Toch heeft een rapid prototyper die metaal doet zeker een nut, en helemaal als deze zonder enige vorm van ondersteuning bouwwerken kan uitpoepen.

De software-kant is nog onder constructie, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat het apparaat direct met CAD-software kan praten om zo nog sneller en efficiënter prototypes te kunnen maken. Zowel consumenten als bedrijven zouden dan toegang moeten hebben tot zo’n apparaat zodat een onderdeel of geheel bouwwerk binnen no-time in het comfort van je eigen huis gemaakt kan worden.

[gv data=”NFF0QQIQDXE”][/gv]

Eén reactie

  1. wat is hier zo byzonder aan? Metaal 3d printers bestaan ook al weer een tijd en kan je gewoon kant en klaar kopen (mits je genoeg poen mee neemt).
    oa in de racerij gebruiken ze het voor verschillende onderdelen en prototypes. Maar er kwam laatst ook al een van metaal geprint pistool langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *