Amsterdamse Coffee Copter bezorgt zelfstandig verse koffie

Coffee-Copter
A Lab, een bedrijfscentrum in Amsterdam Noord, krijgt dagelijks verse koffie op afspraak met deze Coffee Copter.

Alle werknemers in het A Lab hebben een speciale mobiele app op hun smartphone staan, zodat ze op ieder moment verse koffie kunnen bestellen. Zodra ze een keuze gemaakt hebben uit Americano, Espresso, Cappuccino of Koffie Verkeerd, krijgt de koffiebar op de begane grond de bestelling binnen.

Geen druppel gemorst
Zodra het bakkie troost gezet is, wordt het onder de Coffee Copter gehangen, die vervolgens naar de juiste verdieping vliegt en de bestelling bij het juiste bureau aflevert. Om de zorgen dat er onderweg niets op de grond valt, is er een stabilisator aan boord, en maakt de drone gebruik van object-herkenning en bewegingsdetectie om mensen en voorwerpen te ontwijken.

Coffee-Copter-App

Door het gebouw heen staan speciale landingspilaren verspreid, waarop de Coffee Copter neer kan dalen. Daarna geeft hij een seintje zodat je weet dat de koffie is aangekomen. Benieuwd hoe de Coffee Copter tot stand is gekomen? Bekijk dan de officiële website.

Investeerder gezocht!
In deze video kun je zien dat de eerste testrit van de Coffee Copter succesvol verlopen is. A Lab is nu druk bezig om hun uitvinding verder door te ontwikkelen, in de hoop een investeerder te vinden zodat de Coffee Copter over een tijdje op meer plekken in gebruik wordt genomen.

2 reacties

  1. Het ziet er niet erg stabiel uit, nog niet te spreken over het kabaal dat 10 van die dingen in een kantoor produceren als iedereen koffie wil. Loop je even de gang op om te telefoneren zodat je je collega’s niet stoort, zoemen er allemaal drones langs. Nee echt een top plan.
    Een paar honderd jaar geleden hebben ze daar al iets op gevonden: een ober en als dat niet werkt dan is er ook nog zoiets als pauze of een flexibele werkplek, dan kan je naast het koffiezetapparaat gaan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *