Analist: “Apple vliegt uit de bocht met huidige iPhone-prijzen”

productie-iPhone-weer-verlaagd
iPhones worden steeds duurder, maar hoe lang komt Apple daar nog mee weg.

Jaar in jaar uit zette Apple het ene na het andere verkooprecord, hoe duur de iPhone ook was. In 2018 zette die trend zich niet voort. In tegendeel: er is steeds meer weerstand tegen de hoge prijzen die Apple voor zijn nieuwe toestellen vraagt. Ja, kunt ook een ouder model kopen voor een lagere prijs, maar daar gaat het niet om.

De meeste analisten zijn het er inmiddels wel over eens dat de 2018-modellen van Apple minder goed verkopen dan verwacht. Daar kan zelfs de iPhone XR geen verandering in brengen. Daniel Ives, analist bij Wedbush Securities, vat het treffend samen: “Dit moet Apple wakker schudden. Ze zijn echt behoorlijk uit de bocht gevlogen.”

Ives vervolgt: “De verwachting was dat Apple 220 miljoen telefoons zou verkopen. Dat hebben we al verlaagd naar 210 miljoen en het zou zelfs nog lager kunnen uitvallen, eerder richting de 205 miljoen toestellen.” De vraag is: wat moet Apple dan doen? De prijzen omlaag gooien? Vaker met kortingen strooien?

Nog geen reacties

 1. Het argument wat ik van de mensen hoor die Apple producten gebruiken is dat er te weinig meerwaarde is om een nieuw toestel te kopen, al helemaal bij deze absurde prijzen. De extra features die je krijgt wegen niet op tegen de prijs. Hetzelfde geld overigens voor de high-end android toestellen die voor 800 euro te koop zijn.

  • @qubus: Het is heel simpel, een Iphone 8 of een 10 zijn prima toestellen en als je persee in the IOS ecosysteem wilt blijven zitten dan bied een Xs Xmax en XR geen meerwaarde tenzij je persee altijd the latest moet hebben.
   En ja er zijn meer merken die steeds slechts maar kleine spongetjes maken want als je al iets had wat vrij compleet en goed was dan kan je niet steeds een complete revolutie hebben met ieder nieuw model.

   De chinezen hebben grotere sprongen puur omdat ze veel moesten inhalen en vallen dus wat meer op.
   Maar ook die zullen tegen limieten aanlopen en dan lijkt het alsof de innovatie ver te zoeken is.
   Huawei kwam bijvoorbeeld met hun eigen belachelijke nano opslag medium waar niemand op zit te wachten.
   Iets nieuws ? JA Is het bruikbaar ? Niet echt ….

 2. Dus ze verkopen nog maar 205 miljoen telefoons? Dat is 14 telefoons per Nederlander! Als ze wel 220 miljoen telefoons zouden verkopen zou om de zelfde omzet te bereiken een iPhone rond de 900 euro moeten kosten. En ik betwijfel of de aantallen dan 20% omhoog gaan.

 3. Ja, iPhones zijn record duur, maar dat is niet de reden dat de verkopen zo ‘slecht’ gaan. Het probleem is dat zowel de Xs als de Xr en Xs Max niet zoveel extra bieden bovenop wat er al is. De normale Xs ‘lijkt op de X’, de Xs Max is te duur en de Xr is even duur als de 8, en de 8 lijkt op het normale recept dus de mensen die een 6 of 7 hadden hebben iets van ‘doe de 8 maar’.

  In 2019 gaat denk ik de Xs weer een extra feature krijgen waardoor de iPhone XI (zo noemen we hem maar even) ook de inmiddels twee jaar oude X-gebruikers weer hun telefoon kunnen inruilen.

  Simpelweg zeggen ‘iPhones zijn te duur’ is onzin. De mensen die iPhones al konden betalen kunnen dat nog steeds, of in ieder geval willen de meesten het. En zodra de Xr door het nieuwe model onder de 650 euro komt gaat die ook steeds meer verkopen. De correlatie tussen verloren interesse en prijs is er nog niet en zal binnenkort ook nog niet komen.

 4. 205 miljoenen verkopen, terwijl letterlijk iedereen er al 1 heeft, en het gemiddelde mens zo’n 3 tot 4 jaar dezelfde toestel houdt. Apple is voorlopig nog niet klaar met de grootste ter wereld zijn. misschien in verkopen niet, maar ze breken alle andere records wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *