Analist: “Echte waarde Bitcoin is misschien wel 0,0”

Wat is de echte waarde van Bitcoin?
Morgan Stanley-analist James Faucette doet een dappere poging door uit te rekenen wat Bitcoin echt waard is.

De conclusie is opvallend, want Faucette stelt dat een Bitcoin eigenlijk helemaal niets waard is. Dat terwijl de koers op dit moment rond de 13.000 dollar schommelt. Toch is de conclusie van Faucette minder onlogisch dan je in eerste instantie zou verwachten, als je zijn onderbouwing volgt tenminste.

“Bitcoin kan niet gezien worden als een echte valuta, maar ook niet als een alternatief voor goud, want het heeft geen intrinsieke waarde. Het is ook geen betaalsysteem, want het is lastig om op te schalen. Toch geven investeerders het een bepaalde waarde.

“Er zijn vrijwel geen winkels of webshops waar je met Bitcoin kunt betalen. Als niemand de technologie accepteert als betaalmiddel, dan is de waarde eigenlijk 0.”

2 reacties

  1. Ze hebben zeker een punt; en persoonlijk zit ik meer bij hun in buurt dan bij de mensen die zeggen dat Bitcoin een technologie is en daadwerkelijk uit kan groeien tot een betaalmiddel.
    Echter, wat Bitcoin ook is: het is een middel om je zwarte geld in te stoppen. In 2018 gaan er een hoop landen Live met het uitwisselen van bank-gegevens. DAT geld drijft de afgelopen tijd naar landen waar je eigenlijk niet wil bankieren, maar ook naar crypto’s. Als het blijkt dat er een hoop van dit geld daadwerkelijk in crypto’s zit, dan heeft het dus zeker waarde: de waarde van opslag van zwart geld: en dat is echte waarde.
    En als ik een land was wat niet aan de gegevens-uitwisseling mee doet, zou ik zachtjes gaan adverteren met het accepteren van BTC en het omwisselen naar echte currency.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *