Analist: iPhone X doet het niet zo goed als gehoopt

iPhone X
Misschien dat de verkoop nog moet losbarsten?

Hij is duur, maar dat heeft fans niet tegengehouden om ‘m te scoren. Ik heb het natuurlijk over de iPhone X. Het vlaggenschip van Apple ligt sinds enkele weken in de winkel en analist Karl Ackerman werpt een blik op de huidige verkopen. Volgens Ackerman verkoopt de iPhone X goed, maar niet zo goed als Apple hoopte.

De analist zegt dat iPhone-kopers de voordeligere varianten kiezen boven de dure iPhone X. Toch is het lastig om deze conclusie nu al te trekken. Zo was de iPhone 8 eerder verkrijgbaar in vergelijking met de iPhone X. Bovendien was de X overal in rap tempo uitverkocht na de lancering. Nu lijkt Apple de zaken op orde te hebben. Beide toestellen hebben een normale levertijd en dus zullen de cijfers er straks mogelijk anders uit gaan zien.

In dit laatste kwartaal is de verwachting dat Apple 79 miljoen iPhones gaat verkopen. Dat zijn alle verkrijgbare modellen bij elkaar opgeteld. Een kleine groei van een miljoen in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. Ackerman verwacht dat de eerst drie maanden in 2018 Apple ‘slechts’ 56 miljoen iPhones gaan verkopen. Ook dat is meer dan vorig jaar, maar niet meer in vergelijking met 2015, toen Apple 61 miljoen iPhones wist te verkopen in die periode.

Dit zijn nu nog voorspellingen. We moeten de cijfers afwachten of de goedkopere modellen van Apple het echt zoveel beter doen dan de dure iPhone X. (via Bloomberg)

3 reacties

  1. Niet zo vreemd. Er waren al tekorten dus je kunt niet verkopen wat je niet hebt.
    Daarbij is de prijs gewoon krankzinnig, zeker met de wat er vandaag te koop is voor minder dan de helft.
    Mind you, voor 1159 euro heb je slechts 64GB en kan je niet eens fastchargen.
    Wil je de 256GB versie en een fatsoenlijke oplader dan praat je over een Macbrook Pro instapper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *