Analist ‘nu is het moment om Bitcoin te kopen’

Bitcoin
Volgens een blockchain analist ga je hoe dan ook winst maken.

In vergelijking met december vorig jaar staat de Bitcoin behoorlijk laag. Op het moment van schrijven heeft de munt een koerswaarde van zo’n 7.200 dollar. Al de hele maand heeft Bitcoin te maken met een dip. Volgens blockchain analist Spencer Bogart geen reden tot paniek. Sterker nog, de analist zegt juist dat dit het moment is om te kopen.

Tegenover nieuwszender CNBC liet Bogart weten dat hij verwacht dat de Bitcoin minimaal op een bedrag boven de 10.000 dollar zal staan tegen het einde van het jaar. Dat zou betekenen dat je als nu Bitcoin koopt, je een mooie winst kan hebben, mocht de koers inderdaad gaan stijgen. Of je nu voor enkele tientallen euro’s of een groter bedrag koopt. Elke vorm van winst is uiteraard welkom.

Aan de andere kant is de uitspraak van Bogart behoorlijk algemeen. De meeste zullen op dit moment de kat uit de boom kijken. Wie zegt immers dat de bodem nu is bereikt, wellicht daalt de Bitcoin volgende maand onder de 7.000 dollar en is het koopmoment dan gunstiger. Bogart mag dan bekend staan als een bekende analist op Wall Street. De koers kan niet kraakhelder voorspeld worden en het blijft altijd een risico. Beleg dan ook enkel met geld dat je daadwerkelijk kunt missen.

3 reacties

 1. Altijd voor zo goedkoop mogelijk inkopen, zeg 10 a 100 euro…
  Daar zijn we al lang voorbij…
  Maar die 10 euro zijn NU nog steeds belachelijk veel waard.
  Had ik het destijds maar gedaan.
  “Onder vrienden noemen we dit trouwens “Achterafjes”.
  Sja, weer zo’n achterafje dus…

 2. ‘De koers kan niet kraakhelder voorspeld worden’….
  Eerder: er zijn geen bewezen theorien die van toepassing zijn op het voorspellen van bitcoin en daarmee enige bewezen voorspellingspower hebben.
  Het enige waar je naar kan kijken, is: regulering en inflow/groei van new money / new accounts.
  Regulering neemt toe (verboden ook)
  Inflow / groei van nieuwe account (nieuwe gekken die eind vorig jaar nog onder een rots zaten) neemt ook af.
  Aangezien de enige reden van de groei van de waarde van BTC het (opzettelijk) gelimiteerde aantal munten in omloop was, kan je het teruglopen van de new-money al reden zien dat de gehele BTC waarde dus af zal moeten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *