Analisten voorspellen: dit jaar 20 miljoen Apple Watches

'20 miljoen mensen schaffen Apple Watch aan'
De Apple Watch ging afgelopen vrijdag in de verkoop en werd zo’n 1 miljoen keer gereserveerd. Dat klinkt niet verkeerd, maar de rek is er nog lang niet uit.

De cijfers zijn nog niet officieel bevestigd door Apple. Verschillende media hebben zich daarom gekeerd tot gegevens van andere partijen, waaronder die van Slice Intelligence. De firma kwam tot de conclusie dat bijna 1 miljoen mensen afgelopen vrijdag een Apple Watch bestelden. Dat zijn er minder dan verwacht, maar waarschijnlijk heeft Apple er simpelweg niet genoeg, want de smartwatch was binnen een half uur op.

Toch hoeven we geen medelijden te hebben met de techgigant, want het duurde 74 dagen voor Apple een miljoen iPhones verkocht had, de iPad haalde dat aantal na 28 dagen. De vraag naar de Apple Watch is dus enorm. Ga er maar vanuit dat iedere geïnteresseerde dit jaar zijn gewenste klokje krijgt, want uit onderzoek van KeyBanc Capital Markets blijkt dat Apple dit jaar nog twintig (!) miljoen Apple Watches wil laten produceren.

8 reacties

  1. Ik ben voorlopig nog geen smartwatch koper. Vindt het weinig functioneel en het heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Begrijp me niet verkeerd. Ik was een van de eersten met een smartphone, ben maanden bezig met het uitzoeken van een nieuwe laptop, maar een smartphone, laat staan deze, voor mij nog niet.

    Maar is het niet geweldig? Werkelijk alles wat apple maakt wordt zonder nadenken door een enorme groep mensen gekocht. De laptops, i-pods, computers en Iphone’s tot en met de 5 kon ik mij nog voorstellen. Maar dit ding ziet er gewoon niet uit. Hoe is het toch mogelijk dat ze dit nog steeds voor elkaar krijgen? Nu ja mensen, veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *