Android 10 krijgt voor elkaar wat voorheen niet lukte

Android 10 krijgt voor elkaar wat voorheen niet lukte

Android 10 staat nog in de schaduw van Apple met iOS 13, maar het is desalniettemin indrukwekkend.

Als Google een nieuwe versie van Android uitbrengt kun je niet direct met die versie aan de slag. Tenminste, als je geen product van Google hebt. Gebruik jij een Samsung, OnePlus of OPPO smartphone of tablet dan moet je geduld hebben. De fabrikanten maken eerst een eigen skin op basis van de nieuwste versie van Android en brengen die dan uit. Daardoor zal iOS het altijd blijven winnen van Android als het gaat om de adoptie van een nieuwe versie.

Toch heeft Google een nieuwe mijlpaal bereikt met Android 10. De adoptie verloopt steeds beter en Android 10 heeft grote stappen gezet. Vijf maanden na de lancering van de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem was het al te vinden op 100 miljoen apparaten. Dat is een verbetering van 28 procent in vergelijking met Android Pie.

De fabrikanten die Android gebruiken kan ook steeds beter om met updates. Tegenwoordig zijn smartphones zo krachtig dat ze een langere ondersteuning krijgen. Sommige merken brengen zelfs de nieuwste versie van Android naar toestellen die al enkele jaren oud zijn. Apple doet dit al jaren met iOS, wat altijd voor een snelle adoptie zorgt van de nieuwste versie van iOS.

Nog geen reacties

  1. ‘De fabrikanten maken eerst een eigen skin op basis van de nieuwste versie van Android en brengen die dan uit.’

    Uuuh, het is net andersom. Daarom heet het ook een “skin”. Google kijkt naar verschillende skins en verwerkt die in de volgende Android.

    Veel functies die in een officiële kale android zitten, zitten al 1 of 2 android versies eerder in een skin verwerkt. M.a.w. Google is juist lekker laat en Samsung, OnePlus of OPPO gebruikers hoeven geen geduld te hebben.

    • Precies !
      Een nieuwe Android versie is daarom voor weinig mensen interessant want vele features hebben ze al jaren ….
      Het is NIET te vergelijken met IOS waarbij je ein 2020 bijv. pas toepasbare widgets krijgt en aan soort van App tray.
      Het is dan voor gebruikers heel aantrekkelijk om te upgraden want dan pas kunnen ze die features gebruiken.

      Zolang je security updates krijgt is het prima op Android en de versie van het OS boeit vrij weinig.
      Apps blijven updaten, ook jaren na het stoppen van het OS updates in tegenstelling tot IOS waar men vaak niet verder terug gaat dan 1 OS versie terug en je in wezen eruit wordt gedrukt.

  2. Het Artikel begint met “Android 10 staat nog in de schaduw van Apple met iOS 13, maar het is desalniettemin indrukwekkend.”
    Waarmee staat Android im de schaduw vergeleken met Apple?
    Met deze Manier van Communiceren naar de lezer, creer je in je eerste zin al 2 kampen, waarom gebeurd dit vaak bij Apparata?
    Bij Tweakers bijvoorbeeld laten ze de lezers deze discusie zelf voeren over de voor en tegens van ios en Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *