Android 11 beta nu naar OnePlus 8 Pro

Android 11 beta nu naar OnePlus 8 Pro

OnePlus weet trots aan te kondigen dat de beta van Android 11 beschikbaar is gekomen op de 8 Pro.

Zoals gebruikelijk mogen eerst de toestellen van Google aan de slag met de nieuwste versie van Android. In dit geval gaat het om de beta van versie 11. Inmiddels is het zo dat ook andere merken mogen proeven aan de beta. Zo behoort de OnePlus 8 Pro tot één van de eerste niet-Google toestellen die toegang krijgt tot de Android 11 beta.

Het Chinese techbedrijf heeft een link naar de download voor Android 11 beta op de OnePlus 8 en 8 Pro beschikbaar gesteld. Meteen met een waarschuwing dat het dus hier om een proefversie gaat. Hou er dus rekening mee dat niet alle apps en het OS even vlekkeloos werken als je nu gewend bent van Android 10. Sommige toepassingen, zoals gezichtsontgrendeling, OK Google en videobellen, werken helemaal niet in de beta.

In de community post van OnePlus laat het merk verder dat er ook een theoretische kans bestaat dat de beta je telefoon kunt bricken. Kortom, als je de beta gaat installeren moet je dit alleen doen als je een goede backup hebt van je bestanden. In dezelfde post staat tevens een download link naar Android 10, mocht je weer terugwillen naar de oude situatie.

Android 11 verschijnt dit najaar. Het is niet bekend of de beta van Android 11 ook nog naar de OnePlus 7T en 7T Pro gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *