Android 13 maakt een einde aan iets heel irritants

Android 13 maakt een einde aan iets heel irritants

Android 13 maakt een einde aan iets heel irritants

De nieuwe Android 13 is een welkome update, zeker omdat het een nieuwe functie introduceert.

Gisteren schreven we er al over, maar nieuwe functionaliteiten van Android 13 druppelen binnen. Google heeft gisteren de eerste developer preview van Android 13 uitgebracht. Deze vroege build heeft een aantal interessante nieuwe functies, zoals Material You-thema’s voor alle apps. Maar één nieuwe functie is wel heel welkom.

Android 13

Veel mensen hechten er niet zoveel waarde aan in eerste instantie, maar het is een essentieel onderdeel van hoe meldingen werken. Apps in Android 13 zullen je toestemming vragen om je pushmeldingen te sturen, wanneer ze voor het eerst worden gelanceerd. Nu wordt je helemaal gek van alle meldingen en moet je nadien de notificaties uitzetten.

Het dialoogvenster voor meldingstoestemming van Android 13 kan er als volgt uitzien. In januari plaatste Android Police een screenshot van hoe het pop-upscherm voor deze toestemming eruitziet. We wisten dus al eerder dat Google aan deze functie werkte.

Android Police

Je hoeft niet hogere wiskunde gestudeerd te hebben om dit te begrijpen. Je hebt twee opties en daar kan je uit kiezen.

Toch wel handig

Je zou denken: wat maakt mij dat nou uit? Nou, het kan je leven een stuk makkelijker maken. Als je op Android een app installeert, wordt je nu nog automatisch aangemeld om alle meldingen te ontvangen. Wil je dit niet, dan moet je eindeloos door alle instellingen en opties klikken om uiteindelijk de meldingen uit te kunnen zetten. Met de nieuwe versie van Android wordt je dus specifiek voor een app van te voren gevraagd of je meldingen zou willen ontvangen. Denk daar dus straks goed over na of je dat zou willen.

Naar verwachting komt eind dit jaar deze functie beschikbaar voor ons allemaal.

3 reacties

  1. Ik wil een “Taakbeheer” zoals die in Windows zit.
    En per applicatie het volume aan kunnen passen. (Advanced audio inschakelen zodat de gewone gebruiker de originele volumebalk heeft).

    Heel hinderlijk als je muziek op hebt staan (Bluetooth speaker) En vervolgens niet meer op dingen als instagram kan scrollen omdat die de muziek onderbreken bij het afspelen van video’s.

    Nou is het mogelijk om beide geluiden door elkaar af te spelen, Maar soms pauzeert de muziek nog wel.
    Instagram in dit geval Muten zou geweldig zijn! 😛

  2. Weinig meerwaarde….je weet immers niet van tevoren hoe vaak een app gemiddeld een (nutteloze) melding gaat geven dus je zal waarschijnlijk altijd op Allow/Toestaan klikken totdat je er achter komt dat het irritant gaat worden en alsnog de instellingen gaat veranderen.

    En dat is makkelijker dan in bovenstaand verhaal wordt omschreven (Onno heeft klaarblijkelijk een iPhone).

    “Wil je dit niet, dan moet je eindeloos door alle instellingen en opties klikken om uiteindelijk de meldingen uit te kunnen zetten. „

    Stel; je krijgt een melding binnen van een app. Je veegt van boven naar beneden om het bericht te bekijken die je uit wil schakelen. Bericht ingedrukt houden totdat er een optie lijst naar voren komt.

    Knopje met belletje indrukken om meldingen uit te schakelen. Sluimeren voor een bepaalde periode is zelfs mogelijk of meldings categorieën zodat bepaalde melding wel doorkomen en andere niet. Nog geen 2 seconden werk. Geen dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *