Android 6.0 volgende week klaar voor Nexus-telefoons

Android 6.0 naar als eerst naar Nexus-toestellenAndroid-gebruikers kunnen vanaf volgende week de nieuwe versie van het besturingssysteem Marshmallow 6.0 downloaden.

De zoekgigant maakte dit vanavond bekend tijdens een evenement. De update wordt onder andere uitgerold voor de Nexus 5 en 6. Afgelopen juni werd het nieuwe besturingssysteem al uitgebreid besproken tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Google. Het besturingsysteem zal onder meer beschikken over een nieuwe versie van de Google Now-assistent. Zo kunnen Android-users gebruik maken van Now On Tap, dat met behulp van de thuisknop geactiveerd kan worden. Met deze functie is het mogelijk om informatie op te vragen in verschillende applicaties.

Ook zorgt de nieuwe update ervoor dat gebruikers meer controle hebben over persoonlijke gegevens. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om zelf te bepalen welke informatie bepaalde applicaties mogen inzien. Marshmallow 6.0 zal ook een verbetering zijn wat betreft de accu van het toestel. In eerste instantie zal de update alleen beschikbaar zijn voor de Nexus-toestellen, andere toestellen moeten nog even wachten voordat ze de update krijgen. Dit heeft onder andere te maken met fabrikanten en providers, want zij moeten de update eerst goedkeuren.

2 reacties

    • @dragonforce: Zo vreemd is dat niet hoor.
      Als je met oudere hardware blijft werken dan sla je weleens een nieuwe OS versie over (of 2, 3, tot je nieuwe hardware hebt).
      Dit zie je met windows en ook op de Mac waar mensen nu nog gewoon werken met Mountain Lion, of IOS 5.X draaien op hun oudere ipod touch of Ipad1 en ga zo maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *