Android beveiligingspatroon makkelijk te hacken

Auteur: , 4 Reacties
Android beveiligingspatroon

Hoe complexer het patroon, hoe sneller de code gekraakt kan worden.

De meeste mensen hebben vandaag de dag wel een vorm van schermbeveiliging op hun toestel staan. Waar de een het liefst gebruikmaakt van zijn of haar vingerafdrukscanner, daar houdt de ander het liever op een simpel beveiligingspatroon. En dat laatste blijkt dus totaal niet veilig te zijn.

Tenminste, dat is als we de Lancaster University, Northwest University in China en de University of Bath moeten geloven. Zij tonen met hun onderzoek aan dat het Android beveiligingspatroon binnen vijf pogingen te kraken is. Hier hebben ze alleen een camera en een algoritme dat beelden kan interpreteren voor nodig.

Een kwaadwillende met deze apparaten kan binnen een straal van tweeënhalve meter de vingerpositie van het slachtoffer registreren. Binnen enkele seconden worden alle mogelijke patronen getoond. Deze techniek is zo geavanceerd dat de videobeelden niet eens helemaal zichtbaar hoeven zijn op beeld. Een goede camera zou zelfs op 9 meter afstand moeten werken.

Voor het diepgaande onderzoek verzamelden de universiteiten maar liefst 120 unieke patronen van verschillende gebruikers. In 95 procent van de gevallen bleken deze binnen vijf pogingen te kraken. Daar komt nog eens bij dat complexe patronen relatief makkelijker te raden zijn, aangezien het algoritme veel overige mogelijkheden kan wegstrepen.

Als tip geven de onderzoekers mee om je vingers tijdens het ontgrendelen volledig te bedekken, of gebruik te maken van een andere soort van schermvergrendeling, zoals een (cijfer-)code.4 reacties

Hahah, die titel “Android beveiligingspatroon makkelijk te hacken”, vervolgens “binnen een straal van tweeënhalve meter”. Met andere woorden: gewoon over de schouder meekijken zodat elke smartphone te “hacken” is met een patroon beveiliging.

Gewoon oldskool pincode afkijken bij de kassa zeg maar…
@ffw88: Precies, zo lust ik er nog wel 10 …. Gewoon de code, pin, patroon, wachtwoord, etc afkijken.

Heeft niks met kraken te maken. Stemmingmakerij van de bovenste plank.
Op een cijfercode is dezelfde techniek toepasbaar. Tenzij de cijferknoppen steeds op een andere plek komen te staan.
je weet het he, als ze hier bij “applerata” kunnen bashen op Android gebruiken ze die kans direct!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).