Android-gebruikers verenigen tegen kinderkanker

IBM startte met een collectieve onderzoeks-app
Met deze app van IBM help je onderzoek naar kinderkanker versnellen.

Met een collectief strijdplan van IBM kan de rekenkracht van ieder Android-apparaat meehelpen aan de genezing van kinderkanker, zo meldt de BBC. Het idee genaamd World Community Grid werd in 2004 opgezet en kan door iedereen met een Android device gesteund worden.

“Je hebt een hoop computerkracht nodig om onderzoek te kunnen doen en onderzoekers zelf kunnen slechts op selecte momenten bij supercomputers. Die supercomputers zijn nodig omdat ze miljoenen simulaties moeten draaien,” aldus Juan Hindo, product manager van IBM. Het antwoord? Alle kracht van particuliere, kleine computers combineren om zo mee te helpen aan een verschrikkelijk gegeven: kanker bij kinderen.

De app, waar je je hier voor kunt aanmelden, is zo licht en niet opdringerig mogelijk gemaakt. Hindo: “De app draait alleen als meer dan 90% van je batterij vol is. Ook wacht de app totdat je verbonden bent met wi-fi zodat het ook geen data vereist. Alles is ontworpen om uit de weg te blijven; het is niet opdringerig.” Ook zou de app stoppen met draaien als de gebruiker bijvoorbeeld een filmpje kijkt op zijn telefoon.

Onderzoekers alleen kunnen met hun middelen nooit een dergelijke hoeveelheid computerkracht genereren. Door honderdduizenden smartphones mee te laten helpen met het draaien van simulaties, kan bijvoorbeeld sneller onderzocht worden wat de werking van bepaalde stoffen is. Zo werd over lange tijd met behulp van 700.000 vrijwilligers al getracht meer te begrijpen van Ebola, het Zika-virus, tuberculose en HIV aids.

Aanmelden dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *