Android-gebruikers zijn veel kieskeuriger dan iOS-gebruikers

Android vs iOS gebruikers
De meeste ontevreden zeurpieten vind je vaker terug bij Android-eigenaren.

Het komt vast wel eens voor dat je een applicatie downloadt voor je smartphone of tablet, maar deze na een tijdje niet meer gebruikt. Misschien is hij overbodig geworden, of valt de content je tegen, het kan allemaal. Uit onderzoek van AppsFlyer blijkt dat vooral Android-gebruikers weten waar de delete-knop zit op hun toestel.

Maar liefst 43 procent van alle mobiele games op Android-toestellen worden vroeg of laat verwijderd. iOS-games worden daarentegen slechts in 13 procent van alle gevallen gedeïnstalleerd. Ook wanneer men kijkt naar gewone applicaties worden Android-apps vaker in de prullenbak gesmeten dan iOS-apps: 21 procent tegenover 9 procent. Neem je alle beschikbare app-soorten bij elkaar, dan is het percentage aan verwijderde applicaties bij Android 200 procent (!) hoger dan bij iOS.

Volgens AppsFlyer is de hoofdoorzaak van dit grote verschil de grootte in opslagcapaciteit tussen iOS- en Android-apparaten. In het algemeen beschikken iPhones en iPads over meer opslaggeheugen dan het gemiddelde Android-toestel. Ook zijn er veel meer Android- dan iOS-apps te downloaden, waarvan bij eerstgenoemde de kwaliteit van de gedownloade app(s) een issue kan zijn.

Hoewel de onderzoeksdata van AppsFlyer met 500 onderzochte applicaties op 200 miljoen apparaten redelijk betrouwbaar genoemd kan worden, hebben wij onze twijfels over de argumentatie.

Op Android zijn er namelijk meer alternatieve applicaties te vinden voor officiële apps van grote sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram. Hierdoor ben je sneller geneigd om ‘even te kijken’ welke applicatie nu het beste werkt volgens jou, en kun je kieskeuriger zijn in je eindoordeel.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *