Android Jelly Bean is eindelijk definitief niet meer

Auteur: , Geen reacties
Vaarwel, oude vriend

Na 6 jaar salueren we je, oude vriend.

Het is potverdikkeme alweer 6 jaar geleden dat de eerste versie van Android Jelly Bean, ook wel 4.1 genoemd, uit is gekomen. Het werd daarentegen eens tijd dat men overstapt op een nieuwe versie. Waarschijnlijk stopt Google daarom met de support voor versie 4.1 tot en met 4.3.

Dat concludeert XDA Developers op basis van Google Chrome-code. Daaruit blijkt namelijk dat de Chrome browser straks alleen gebruikt kan worden met Android KitKat of hoger (4.4+).

Tot dusver was de Android-versie vernoemd naar de heerlijke gekleurde snoepjes de oudste versie van het besturingssysteem die nog werd ondersteund. Wanneer bijna 3 procent van alle Andorid-gebruikers niet meer veilig kan internetten is niet duidelijk omdat Google dus nog niets officieel bekend heeft gemaakt.

Ook is het nog niet duidelijk hoe de oude versie precies uitgesloten gaat worden. Waarschijnlijk krijgen gebruikers met een oud toestel een melding dat de huidige versie niet meer ondersteund wordt in de Chrome-browser, waardoor eventuele updates dus uitblijven. Dat kan immers voor stevige veiligheidsrisico’s zorgen.

Ondertussen pusht Google totaal niet om Android Pie te installeren. De nieuwste versie van Android wordt totaal niet geadopteerd door de gebruikers, zo blijkt uit recente pijnlijke cijfers. Doet Android Go, de compacte versie van het besturingssysteem het dan beter?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).