Android M zorgt voor drie keer langere accuduur Nexus 5

Android M zorgt voor drie keer langere accuduur Nexus 5
Android 6.0 Marshmallow moet ervoor zorgen dat de accu van je smartphone een stuk langer mee gaat. Een stel Duitsers vond het hoog tijd om deze claim te onderzoeken.

Computerbase legde twee Nexus 5-telefoons naast elkaar: een met Android 5.1.1 Lollipop en een met Android 6.0 Marshmallow. Vervolgens checkten zij hoe lang beide telefoons het volhielden in de standby-modus. De resultaten zijn op z’n zachtst gezegd opvallend, want waar de Nexus 5 met Android 5.1.1 het 200 uur uithield, viel de Nexus 5 met Android 6.0 pas na 533 uur uit.

Android 6.0 Marshmallow zorgt ervoor dat je telefoon beduidend minder energie verbruikt als je er niets mee doet. Zo verlies je in 24 uur standby-tijd slechts 4,5 procent van je accuduur, terwijl dat voorheen zo’n 12 procent was. Opvallend genoeg maakte Computerbase gebruikt van de eerste developer preview van Android M, dus het zou zomaar kunnen dat de resultaten inmiddels nog beter zijn.

De resultaten zeggen helaas niets over de daadwerkelijke impact van Android M op je accuduur, want we kunnen ons niet voorstellen dat je een smartphone koopt om ‘m 533 uur lang niet te gebruiken en dan pas op te laden. Als je volop apps gebruikt zal het verschil wellicht minder groot zijn.

7 reacties

  1. “drie keer langere accuduur” = niet hetzelfde als “drie keer langere standby tijd”

    Ik heb een Nexus 5. het ENIGE minpunt is de accuduur…. dit soort berichten kan ik pas wat mee als er serieus een uur of 4 accuduur toegevoegd wordt zodat ik ‘m niet elke avond om 8 uur aan de lader moet hangen…

    tot die tijd…. big whoop 😉

  2. Als de nieuwe OS versie de SoC beter kan aansturen kwa utilisatie en zo het energieverbruik binnen de perken kan houden, zou dat wel mooi zijn. Tegenwoordig zijn de topmodellen toch nauwelijks van elkaar te onderscheiden op dat gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *