Android malware kan Whatsappjes stelen

Whatsapp
En dat wil je niet.

Whatsapp is dankzij end-to-end encryptie een veilige berichtendienst. Zelfs de overheid kan niet stiekem meelezen met je appjes. Toch bestaat er een mogelijkheid dat men kan meelezen in de app en zelfs je berichtjes kan stelen. Dit kan als malware toegang krijgt tot je mobiele apparaat.

Beveiligingsbedrijf Kaspersky heeft een nieuwe vorm van malware ontdekt dat momenteel de ronde gaat. De malware heet Skygofree en presenteert zichzelf als een downloadbare app op neppe sites, vermomd als een site van een mobiele aanbieder. De site zegt dat je de app moet downloaden om betere internetsnelheden te garanderen. Eenmaal geïnstalleerd op een Android-apparaat heeft Skygofree vrij spel. De malware kan stiekem audio opnemen, WiFI-netwerken indringen, internetgeschiedenis raadplegen, wachtwoorden opvragen, Whatsappjes lezen, de camera activeren zonder dat je het doorhebt en nog tal van andere zaken.

Android-gebruikers moeten zelf opletten welke apps ze installeren op het apparaat om malware te voorkomen. Volgens Kaspersky vormt Skygofree op dit moment geen grote problemen en zijn recente Android-versies zelfs bestand tegen de meeste ondernemende acties van de malware. Toch is het goed om op te letten. Download dus nooit een app die zogenaamd een snellere internetverbinding voorziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *