Android N onthuld, dit kun je er mee

Android N
Gisteren is een developer-versie van Android N uitgekomen. We kunnen je nu dus vertellen wat je straks met het OS kunt doen – en leggen je ook meteen uit hoe je hem alvast op je telefoontje krijgt.

Misschien moet de nadruk liggen op ‘straks’, en niet op ‘kunt doen’, want Samsung’s flagships draaien gewoon nog lekker op Android 5.1 lollipop. Het is toch al een tijdje terug dat we hier over Marshmallow zaten te tikken, dus wat is er aan de hand? Wie zal het zeggen. Feit is dat die telefoontjes net M beginnen te krijgen en dat N (suggestie: Napoleon) nu al zijn geheimen prijs geeft.

Splitscreen

Yes! Eindelijk officieel ondersteuning voor splitscreen met apps werken. Toegegeven: dat is vooral handig op een tablet, en als je de gelukkige bezitter bent van een Galaxy-tablet, dan maakte je hier al langer gebruik van.

Notificatie-scherm

De belangrijkste verandering is hier misschien wel de mogelijheid bij bepaalde apps een ‘quick-reply’ te versturen, dus direct reageren op een melding met een berichtje zonder eerst de bijbehorende app te openen. Verder worden de notificaties nu gegroepeerd per app weergegeven.

Zuiniger met je batterij

In Android 6.0 had je al de zogenaamde Doze-stand, waarmee je zorgt voor een besparing in het stroomverbruik. Deze zal in N zijn verbeterd.

Nachtmodus

Net als in iOS 9.3 zal de nieuwe Android een stand hebben die de blauwtinten uit je scherm haalt, zodat je slaap minder vernaggeld wordt door het staren naar je smartphone.

Dus als je gelukt hebt zul je ergens in 2019 op je Samsung Galaxy S13 van deze features gebruik kunnen maken.

Zo krijg je ‘m

Ten eerste beschik je over een Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player of Pixel C. Anders gaat het feest niet door. Vervolgens ga je naar deze pagina en download je de benodigde bestanden.

Daarna volg je deze stappen.

1. Start je toestel opnieuw op in Fastboot-stand.

Meestal doe je dit door de aan/uitknop en volume omlaag tegelijk ingedrukt te houden.

2. Selecteer ‘Recovery’

Scrollen doe je met de volumeknop, selecteren met de powerknop. Een Android-teken verschijnt. Druk tegelijk op volume omhoog en de powerknop.

3. Kies ‘Apply update from ADB

Zorg dat je smartphone verbonden is met je PC en download de laatste Android-SDK. Start een opdrachtprompt (shift+rechtermuisknop). Typ het volgende: adb sideload [bestandsnaam van je download].zip.

4. Start je smartphone of tablet opnieuw op.

3 reacties

  1. Waarom dat cynische vanderlinindustries ?
    De S7 draait gewoon op de laatste Android versie en de S6 heeft die straks ook.

    Android N komt vanzelf naar de S7 en het boeit de meesten niet dat die dan een half jaar later komt want dan zijn de bugs er tenminste uit en werken de nieuwe functies naar behoren.

  2. Deze versie van Android is ook gewoon OTA te krijgen als je je aanmeld voor het beta programma en over een recent Nexus toestel beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *