Android Nougat nog lang niets weids gebruikt

Nougat
Vooral Marshmallow is nog erg populair.

Uit een onderzoek, uitgevoerd door Google, blijkt dat slechts 10,6% van de Android-gebruikers de nieuwste versie van het besturingssysteem, genaamd Nougat, heeft geïnstalleerd. Slechts 0,9% heeft de nieuwste update, update 7.1, al binnengehaald.

Android Nougat is beschikbaar sinds oktober vorig jaar. Afgelopen maart, zo meldt Nu.nl, gebruikte 4,9% van de Android-gebruikers de Nougat-versie. De vorige Android-versie, Marshmallow genaamd, is op het moment bij 31,8% van de gebruikers geïnstalleerd. Die versie is daarmee ook de meest populaire (of meest gebruikte) Android-editie.

Andere populaire Android-varianten zijn Lollipop 5.1 (22,3%) en KitKat 4.4 (17,1%).

Of Nougat met deze cijfers slecht presteert is moeilijk te zeggen. Google keek namelijk een week lang naar Play Store-bezoekers en hun Android-versie. Android-gebruikers die de app-winkel dus niet bezoeken (of niet hebben bezocht in de meetweek) worden dus niet meegerekend. Ook hebben gebruikers met een gloednieuwe telefoon hoogstwaarschijnlijk Nougat standaard op hun toestel. Oudere smartphones worden vaak niet meer geüpdate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *